CHP'li Sertel'den TOKİ açıklaması

CHP'li Sertel'den TOKİ açıklaması

Kamu bankalarından sonra Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) reklam bütçesinin belirli yandaş gazetelere verildiği ortaya çıktı.

2019 yılında 8 milyon 622 bin lira, 2020’de ise 9 milyon 208 bin liralık reklam ve tanıtım harcaması yapan TOKİ’nin reklam bütçesinden yandaş olmayan gazeteciler yararlanamadı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, “Gerçekten zulüm döneminin en koyusunu yaşıyoruz. Zulüm yapıyorlar, haksızlık yapıyorlar. Devletin parasını yandaşlara peşkeş çekiyorlar ama gerçekleri söyleyenlerin yanında asla olmadılar ve olmayacaklar” dedi.

atilasertel-1.jpg

YAĞMA HASAN’IN BÖREĞİ

Kamu bankaları gibi diğer KİT’lerin de iktidar yanlısı kuruluşları desteklediğini ifade eden Sertel, şu ifadeleri kullandı:

“Tek adam döneminde KİT’ler yandaş medyaya para yağdırırken, gerçekleri dile getiren, en çok satan gazeteler ve en çok izlenen televizyonlar ise sürekli ceza yağmuruna tutuluyor. KİT’lerden bir kuruş reklam geliri olmayan gazete ve televizyonlara halkımız gerekli yanıtı verecek. Bankalardan sonra TOKİ de KİT Komisyonu’na gönderdiği raporda yandaş medyaya reklam verdiğini, gerçekleri yazan ve aktaran gazete ve televizyonları ise görmediğini açık açık itiraf etti. TOKİ reklam ve tanıtım giderlerine 2019 yılında 8 milyon 622 bin TL, 2020 yılında ise 9.2 milyon TL para harcamış. TOKİ 2019 yılında gazete ve televizyonlara 2 milyon liralık reklam vermiş. 2020’de ise 1 milyon 200 bin liralık reklam vermiş. Reklam verdiği kuruluşlar arasında Sözcü yok, Yeniçağ Gazetesi, Cumhuriyet, BirGün, Korkusuz, Evrensel ve Karar gazeteleri yok. Televizyon kanallarında ise FOX TV yok, Halk TV, TELE 1, KRT, TV 5 gibi kanallar yok. Bu kanallar en çok izlenen kanallar olmasına rağmen TOKİ’den bir kuruşluk dahi reklam alamamış. Bu kanallara zaten RTÜK tarafından ceza yağdırılıyor. Yandaşa ise oluk oluk para akıtılıyor. Bu kanallar devletten sadece ceza görürken yandaş kanallar ise ‘Yağma Hasan’ın Böreği’ gibi para sağlıyor. Gazeteler de Basın İlan Kurumu tarafından ilan kesme cezalarıyla cezalandırılırken devletten bir kuruş reklam alamıyorlar.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.