CHP'li Serter'den parlamenter sistem mesajı!

CHP'li Serter'den parlamenter sistem mesajı!

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, TBMM’den parlamenter sistem mesajı verdi. 

“Parlamenter sisteme geri dönmek, bağımsız bir adalet sistemine geri dönmek için çaba sarf etmek bu dönem için hepimizin en temel görevlerinden olacaktır” diyen Serter, son 17 yıllık AKP iktidarlarının sonunda Türkiye’nin tek adam rejimine sürüklendiğini hatırlattı. Serter,  “Türkiye’yi çok partili demokrasiye geçiren, çoğunluğa ve halkın iradesine sonuna kadar saygılı olan parti Cumhuriyet Halk Partisidir ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin TBMM’nin 100.yılında iktidara geleceği açıktır” dedi.

Serter, TBMM kapandıktan sonra, yaz boyunca da İzmir’in 30 ilçesi başta olmak üzere Nevşehir’den Rize’ye pek çok şehri adım adım gezdiğini söyleyen Bedri Serter, Anadolu’nun her yerinde sorunun aynı olduğunu, halkın “geçinemiyoruz ve işsiziz” çığlıkları attığını söyledi. 

bedri-serter-tbmm.jpg

Halkın sesi, gözü, kulağı olmaya devam

İzmir Milletvekili Serter, yeni yasama yılında da geçtiğimiz yıl olduğu gibi başta İzmir olmak üzere tüm Türkiye’nin ekonomi ve işsizlik başta olmak üzere tüm can alıcı konularını gündemde tutmaya devam edeceğini söyledi. Serter: “ İzmir, iktidar tarafından mahrumiyet bölgesi olarak görülmeye devam ediyor, ama ben ve tüm CHP milletvekili arkadaşlarım başta İzmir olmak üzere iktidar tarafından hizmet alamayan, iktidarın seslerini duymadığı tüm kesimlerin, halkımızın sesi olmaya devam edeceğiz. TBMM kapımız bir yıldır olduğu gibi bundan sonra da halkımıza açıktır” dedi. 

“Ülke batıyor”

İzmir Milletvekili Serter, uzun zamandır ekonominin daralmaya doğru gittiğinin halkın tüm kesimlerince gözlemlendiğini söyleyerek, işsizliğin boyutlarının da ciddi ölçülere ulaştığını ve bugün artık yüzde 15’ler seviyesine geldiğini söyledi. Serter, “ Esnaf kan ağlıyor, sanayi daralıyor, Hazineden sorumlu devlet bakanı ise hikâyelerini anlatırken, arka odada başkaları, aile şirketlerinin bir parçası olarak gördükleri EPDK konuttaki elektriğe yüzde 14.90 zam yapıyor. Ben de soruyorum, neden  yüzde 15 değil? Elektriğe zam kampanyası mı yapıyoruz?” dedi. 

Serter, son 9 ay içinde üç aylık aralıklarla elektriğe toplam yüzde 70 oranında zam yapıldığını hatırlatarak “Bu zamlar aile ekonomisinin, hane halklarının belini bükmüştür. Enerji piyasasını da aile şirketine çeviren Saray yönetimi, son bir yılda Hazine kasasının anahtarını olduğu gibi kendi ellerine geçirmekle kalmayıp Varlık Fonu ile Cumhuriyet döneminden bu yana ülkenin insanlarının alın teriyle elde ettikleri tüm mal varlıklarını da sattılar. O kadar gözleri döndü ki, geçen yasam döneminde getirilen yasalarla yerel yönetimlerin mali kaynaklarına da göz diktiler, üzerine yetmedi, zaten kendini ancak toparlayan turizm sektörünün paydaşlarının, sektör temsilcilerinin ceplerine ellerini soktular” diye konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.