CHP'li Soyer, 'Hesabını soracağız!’

CHP'li Soyer, 'Hesabını soracağız!’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay’ın Karşıyaka’daki seçim ofisinin açılışında konuştu.

Tunç Soyer, “Hiçbir şey istemiyoruz. Mürekkep mi kalem mi yok bilmiyoruz. Bir türlü imza atılmıyor. Ankara’ya bir milyar, İstanbul’a 3.2 milyar lira metro hattı için kaynak ayrılmış. İzmir’e 30 bin lira. Onların bilmediği bir şey var söyleyeyim; bu milletten topladığın vergileri adil dağıtmıyorsan bu millet sana bunun hesabını bir yerde sorar. Soracak mıyız? Soracağız” dedi.

CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay’ın seçim ofisi açılışı coşkulu bir partili grubun da katıldığı törenle açıldı. Törene CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir milletvekilleri Bedri Serter, Atila Sertel, Özcan Purçu, Kani Beko, Millet İttifakı (CHP-İYİ Parti) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Çiğli Belediye Başkan Adayı Utku Gümrükçü, CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı da katıldı. CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ve yurtdışında bulunan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar törende bulunmadı.

chp_karsiyakada_yuzde_80_oy_hedefi_soyer_hesabi_soracagiz_h24588_147a0.jpg

SOYER METRO ELEŞTİRİSİNİ YİNELEDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Buca-Çiğli ve Otogar hattının parası ve projesinin hazır olmasına karşın Ankara’dan onay beklediklerini vurgulayarak, “Hiçbir şey istemiyoruz. Mürekkep mi kalem mi yok bilmiyoruz. Bir türlü imza atılmıyor. Ankara’ya bir milyar, İstanbul’a 3.2 milyar lira metro hattı için kaynak ayrılmış. İzmir’e 30 bin lira. Onların bilmediği bir şey var söyleyeyim; bu milletten topladığın vergileri adil dağıtmıyorsan bu millet sana bunun hesabını bir yerde sorar. Soracak mıyız? Soracağız” dedi.

SOYER: KARDEŞLİK VE BARIŞ YOKSA…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç  Soyer, “Sizler hepiniz tek tek Cumhuriyetin, demokrasinin yıkılmaz kalesisiniz. Türkiye’de rejim değişti artık otorite giderek merkezileşiyor ve demokrasiden uzaklaşılıyor. Hala demokrasinin nefes alabildiği yer varsa o da yerel yönetimler. Onun için sımsıkı sahip çıkmaya çalışıyoruz. Demokrasi belki de hepimizin en güçlü sahip çıkması gereken mesele. Demokrasi   yaşamak demek. Demokrasi o nedenle ekmektir, aştır, iştir. Eğer kardeşlik ve barış yoksa adalet ve demokrasi de yoktur” dedi.

SOYER:  O STADI YAPTIRACAĞIZ

Millet İttifakı büyükşehir adayı Tunç Soyer, İzmir ve Karşıyaka’da hayata geçirecekleri her projede halka danışacaklarını anlatarak, Karşıyaka için yapacaklarından bahsetti. Soyer, şunları söyledi: “Karşıyaka’da her birinizin cep telefonuna aplikasyon yükleyeceğiz. Sahilde düzenlemeyi istiyor musunuz istemiyor musunuz, o hat olsun mu olmasın mı, bütçesi bu mu olsun şu mu olsun, tüm bunları size soracağız, tek tek soracağız. Demokrasiye işte böyle sahip çıkacağız. Karşıyakaspor Kulübü’ne sahip çıkacağız. O stadı yaptıracağız. Hiç kuşkunuz olmasın. Karşıyaka Vapur İskelesi’nin orada trafiği yer altına alacağız, üstünü geniş yaya alanı yapacağız. Opera binası sadece bir bina olmayacak. Şehir tiyatrosunu kuracağız. O binada belediye konservatuarı, tiyatro olacak. Bir dakika boş kalmayacak. Çocuklarımız kültür, sanat, edebiyat, yabancı dille, kitapla buluşacak. Gerçekten bunların hepsi olacak. Demokrasiyi içtenlikle korursak, birbirimize sahip çıkarsak bütün bunlar mümkün. Merkezi siyaset bizi ayrıştırıyor, ötekileştiriyor. Öyle bir ekonomik kriz geliyor ki, 7-8 yıl sürecek diyor ekonomistler. Neredeyse hepimiz yarı yarıya yoksullaşacağız. Böyle bir krizle başa çıkmak için de demokrasiye ihtiyacımız var. Bölünürsek krizin yaratacağı tahribat daha fazla olacak. El ele verirsek o krizin tahribatını da azaltacağız. Demokrasiye, birbirimize sımsıkı yapışacağız.”

thumbnail_img_3347.jpg

GÜNÜMÜN ÇOĞUNU SOKAKTA SİZLERLE GEÇİRECEĞİME SÖZ VERİYORUM

‘Karşıyaka’nın yeni kaptanı sloganı’ eşliğinde kürsüye gelen Tugay, “Karşıyaka halkıyla, parti örgütümüzle gurur duyuyoruz. İyi ki varsınız” diyerek başlayan CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, “Karşıyaka’da 14 bin üyemiz var. Bu çatı altında hep birlik ve beraberlik içinde hizmet ettik. Bu bir bayrak yarışıdır. Cumhuriyet hep var olacak. Günümün çoğunu sokakta sizlerle geçireceğime söz verdim. Böyle olacak. Bizi yalnız bırakmayın. Bizleri yalanlarla yıpratmaya çalışanları susturmayı siz bilin. CHP örgütü dimdik ayakta ve hep beraberiz. Biz size inandık ve güvendik” diye konuştu.

YÜCEL:  YÜZDE 80’NİN ÜZERİNDE OY BEKLİYORUZ

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Bir yola çıktık. Atatürk ve arkadaşları 19 Mayıs’ta ülkemizi düşman işgalinden kurtarmak ve saray yönetimine son vermek için yola çıktığı gibi biz de sizlerle halkın iktidarını kurmak için yola çıktık. Bu yol zor bir yol. Önümüzde ciddi engeller var ama biz sizlerle bu engelleri aşacağız. Bu bir bayrak yarışı. Cemil Tugay içinizden biri. Bir başarı hikayesi yazmış. Aynı başarı hikayesini Karşıyaka’da yazmak için sizlerin hizmetine geliyor. Siyaset anlayışımızın temelinde insan var. Biz belediye bütçesini halk için kullanmak için göreve geliyoruz. Şeffaf ve hesap verebilir belediyecilik için geliyoruz. Karşıyaka’da Cemil Tugay’ı, büyükşehirde de sayın Tunç Soyer’i sizlere emanet ediyorum. Karşıyaka’da seçim sorunumuz yok, medar-ı ftiharımız. Ancak bu seçimde Karşıyaka’dan İzmir’e, İzmir’den de Türkiye’ye bir omuz vermemiz gerekiyor. Sizlerden yüzde 80’in üzerinde oy oranı bekliyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.