CHP’li Soyer, "İzmir'in refahı için buluştuk"

CHP’li Soyer, "İzmir'in refahı için buluştuk"

İzmir İçin Düşünce Platformu’nun davetlisi olan CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, İzmir’in kazandığının kentte yaşayanlara eşit ve adil bir şekilde dağıtılacağını vurguladı

Soyer, tarihi elektrik fabrikasını büyükşehir belediyesi olarak satın alacaklarını ve burayı sinema-müzik endüstrisinin merkezi haline getireceklerini söyledi.

İzmir İçin Düşünce Platformu’nun konuğu olarak Hilton Otel’de platform üye ve temsilcileriyle bir araya gelen CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, İzmir’in 150 yıllık kan kaybının önüne geçmek için bir kalp masajına ihtiyaç olduğunu söyledi. İzmir Ticaret Odası (İZTO) eski Başkanı Ekrem Demirtaş’ın kurucusu olduğu platformun konuğu olduğu kahvaltılı buluşmaya İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Konak Belediyesi eski Başkanı Hakan Tartan’ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

img_20190307_100729.jpg

İZMİR’İN REFAHI İÇİN BULUŞTUK!

Soyer, İYİ Parti ile yaptıkları ittifakın kalıcı olacağına inandığını vurgulayarak, “20-30 günlük değil bundan sonra da başlayacak bir ittifakın başlangıcı bu. İzmir’in refahı için buluştuk. Son derece kıymetli. Farklı düşünce ve perspektiflerle aynı hedefi gerçekleştirmeye yönelik çalışmak çok değerli. Tekrar İYİ Parti’ye teşekkür ediyorum” dedi. Soyer, İzmir’i tanıtmak için her türlü enstrümanı kullanacaklarını belirterek, ilk 5 yıl içinde hayata geçirecekleri projelerle İzmir’i dünyanın en büyük 100 marka kentinden biri yapacakları sözünü vererek, ilk işlerinin İzmir’in tanıtımı çalışmaları olacağını söyledi.

İZMİR’İ İLK 5 YIL İÇİNDE DÜNYANIN EN BÜYÜK 500 MARKA KENTİ YAPACAĞIZ

Soyer, bu hedefiyle ilgili, “ İzmir’in gücünü tanıtacağız. Gücü büyüdükçe tanıtım kapasitemiz büyüyecek ve kar topu gibi büyüyecek. İlk işimiz İzmir’in tanıtımını yapmaya çalışmak olacak. Bu tanıtım ne tek başına büyükşehir ne tek başına Kültür Bakanlığı’nın değil, İzmir’de ekmek yiyen herkesin içinde olması lazım. Herkesin temsil edildiği bir yapı kuracağız. İzmir önümüzdeki 5 yıl içinde dünyanın en büyük 100 marka kentinden biri olacak. Bunu mutlaka sağlayacağız. İzmir Atatürk Havalimanı’nın mutlaka ikinci hub olması lazım” ifadelerini kullandı.

ELEKTRİK FABRİKASINI ALACAĞIZ VE…

Tarihi elektrik fabrikasını büyükşehir belediyesi olarak satın alıp sinema-müzik endüstrisinin merkezi haline getireceklerini açıklayan Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, “Büyükşehir olarak elektrik fabrikasını alacağız. Şartname değişmiş. Sinema endüstrisini oraya taşıyacağız. Orayı kültür vahası haline getireceğiz havagazından başlayarak. Müzik endüstrisine ev sahipliği yapacak” dedi.

KENETLENMELİYİZ!

1 Nisan’dan sonra büyük bir küçülme ve daralma beklendiğini vurgulayan Tunç Soyer, “Aramızdaki farklılıkları ayrışma değil zenginleşme nedeni olarak görmeyi başarmalıyız. Ayrıştırılan, kutuplaştırılan insanlarımızın hiç olmazsa İzmir’de İzmir menfaatleri etrafında buluşmayı başarmak zorundayız. Bizi siyasi anlamda ayrıştıran nedenlerden daha fazla birleştiren neden var. Bizi İzmirli yapan çok güçlü bir bağ var.

ANKARA’DAN ONAY BEKLEYEN KONULAR VAR! KAVGAYA ETMEYE GELMİYORUM!

Geçtiğimiz günlerde AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin ‘Ankara’da onay bekleyen proje yok’ sözlerine atıfta bulunarak, “Ankara’da onay bekleyen Buca, Halkapınar, Çiğli metrosu gibi. Planı bütçesi hazır ama Ankara’dan onay bekleyen konular bunlar. Ben kavga etmeye gitmiyorum. Öyle bir niyetim yok. Ankara ile vizyon ortaklığı kurmak istiyorum. 2019 için Ankara’ya bir milyar, İstanbul’a 3 milyar İzmir’e 30 bin ayırırsanız alınan verginin adil dağıtılmadığını gösterir. Buna kimsenin hakkı yok. Bunu anlatacağız ama bunu siyasi kavga, rant ve beklentiyle yapmayacağız. Gerçekten hakkımızı talep edeceğiz. Bunu da tek başımıza yapmayı düşünmüyorum. Bu, herkesin meselesi olmak zorunda” ifadelerini kullandı.

ONLARCA-YÜZLERCE  PROJE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Millet İttifakı Adayı Tunç Soyer, refahın adil paylaşımı ve büyütülmesi ile ilgili bir hedefinin olduğunu kaydederek, İzmir’deki refahın kentin sosyo-ekonomik anlamda dezavantajlı gruplarına dağılımı olmadan bir dünya kenti ya da markası haline gelmenin bir anlamı olmayacağını vurguladı.

UYUŞTURUCU KULLANMAYAŞI 9-10’LARA DÜŞMÜŞSE MARKA KENT OLSANIZ DA TUTMAZ

Soyer, uyuşturucu yaşının 9-10’lara düştüğüne işaret eden Tunç Soyer, ““Bunun için onlarca, yüzlerce proje gerçekleştireceğiz. İzmir zenginliğiyle orantılı olarak uyumlu değil. Biz bu topraklarda derya içinde olup deryayı bilmeyen balık misali gibiyiz. Şimdi bunu değiştirmenin mümkün olduğunu düşünüyorum. Bizim tarım konusunda mutlaka çok şey yapmalıyız. Büyükşehir belediye başkanımızın başlattığı kırsal kalkınma çalışmaları son derece doğru bir perspektif üzerinden yol aldı. 81 kentte görülmeyen bir başarı hikayesi çıktı ortaya. Çok daha fazlasını yapacağız. Sadece küçük üreticiyi toprağında üretmesini sağlamakla değil İzmirli tüketiciyi iyi ve sağlıklı ürünlerle buluşturacağız. Süt dağıtımını 250 bine çıkaracağız. Sebze ve meyveyi de halk gıda adıyla halkla buluşturacağız. Aynı şeyi et için de yapacağız. Halk süt, halk ekmek, halk et hatta halk balık uygulamasını hayata geçireceğiz. Her gün binlerce balığı gönderiyoruz ama hemen ötedeki Gümüşpalalılar balık yiyemiyor. Refahın adil paylaşımından kastım kentin arka sırasındakilere eşit ve adil pay üretmeye çalışmak. O sokaklarda uyuşturucu kullanma yaşı 9’lara düşmüşse siz burada bir dünya markası yaratsanız da o olmaz. Hatta böyle bir dünya markası tutmaz. O nedenle o sokaklarda o çocukların uyuşturucu kullanmak yerine spor, kültür ve sanat imkanlarıyla buluşmasını sağlamak zorundayız. Asli görevimiz. Adil kalkınma temel perspektiflerimizden biri olacak” diye konuştu.

ARABALI FERİBOTLAR DURMAKSIZIN ÇALIŞACAK, KÜLTÜRPARK CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Arabalı feribotların sık aralıklarla çalışacağını belirten Tunç Soyer, “Feribotları durmaksızın çalıştıracağız. Ulaşım master planında körfez geçişiyle ilgili şöyle bir öngörü var, 2030’dan önce fizibl değil. Dolayısıyla önümüzde bunun ihtiyaç olup olmadığını konuşmak için birkaç yıl var. Önümüzdeki birkaç yıl içinde İzmir Körfezi rengarenk olacak. Kültürpark’ı canlı bir hale dönüştüreceğiz. Orada bir cazibe merkezi yaratacağız. Kültürpark dünyanın en güzel parklarından biri, 400 dönüm. Alsancak Limanı’ndan Kadifekale’ye giden aks aslında bir turizm aksıdır. Batı Anadolu Medeniyetleri Müzesi de olacak. Müzelerde bekletilen binlerce eserin sergileneceği bir kültür merkezi olacak” şeklinde konuştu.


EKREM DEMİRTAŞ PLATFORMU TANITTI, SOYER’İ ÖVDÜ

Kahvaltının ardından bir konuşma yapan Platform Başkanı ve İZTO eski Başkanı Ekrem Demirtaş, platformun yeni bir oluşum olduğunu, İzmir için düşünen, sorunları için çözüm üreten herkese kapılarının açık olduğunu belirtti.

img_20190307_100213.jpg

EKREM DEMİRTAŞ: SOYER’İN İZMİR’İ BİR DÜNYA KENTİ YAPACAKTIR

Soyer ile birlikte çalışma imkanı bulduğunu kaydeden platform sözcüsü Ekrem Demirtaş, Soyer’in İzmir’in bir dünya kenti haline geleceğine bütün yüreğiyle inandığını kaydetti.

Demirtaş, şöyle bir konuşma yaptı: “Bu yeni bir oluşum. İzmir için düşünen, sorunları için çözüm üreten, İzmir’e sevdalı olanların bir araya getirdiği bir oluşum. Başkanı yok. Ben başkan değilim. İzmir için varım diyenlere kapısı açık olan bir platform. Expo için çok büyük çaba sarf etti. Onun genel sekreterliğini yaptı. Ben de icra kurulu başkanıydım. Birlikte çalıştık. Öylesine başarılı bir çalışma yaptık ki 10-12 oyla kaybettik. İtalyanlara has bir takım oyunlarla kaybettik aslında. Sonrasında biz yoktuk, 35 oy aldık ve finale bile kalamadık. Soyer’in şehir çalışmalarının dışında çok önemli çalışmalar yapacağına inanıyorum ben. Seçilirse, ki demeyeceğim öyle görünüyor zaten, aksi olması mümkün değil-Soyer ile birlikte İzmir bir dünya kenti olma konusunda çok önemli mesafe kazanacaktır. İzmir yaşanabilir bir kent. Yanı sıra turizmi, ticareti, sanayisi atak yapan bir kent haline gelebilecektir. Kapasitesini bildiğim için bunu söylüyorum. “

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.