CHP'li Tezcan: Anayasasızlaştırma Süreci Başladı

CHP'li Tezcan: Anayasasızlaştırma Süreci Başladı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Türkiye'nin "Anayasasızlaştırma" ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Türkiye’nin "anayasasızlaştırma" süreciyle karşı karşıya olduğuna dikkati çekti.

Tezcan, “Fiili olarak anayasa işlevsizleştiriliyor. Önce cumhurbaşkanı başlattı ardından hükümet de cumhurbaşkanının adımlarına hem sessiz kalarak hem de aktif destek vererek, Türkiye’nin hukuka aykırı biçimde anayasa dışı yönetilmesi sürecini başlattı” dedi.

Tezcan, “Fiili olarak hükümet yetkisini gaspetmiş bir cumhurbaşkanı var. Bu, Anayasayı ihlaldir, ilgadır, anayasayı askıya almaktır. Güçler ayrılığı ilkesi eğer varsa, vicdanlı bir milletvekili, grup bağına teslim olmadan yasama organının yetkilerine sahip çıkması gerekiyor. Anayasasızlaştırma, bir ülkeyi diktatörlüğe götürme sürecinde atılan tehlikeli bir adımdır” ifadesini kullandı.

‘İşlevsiz hale geldi’

Tezcan, Ak Parti hükümetinin, “anayasasızlaştırma” süreci başlattığına dikkati çekerek Milliyet’e şu değerlendirmelerde bulundu: “Kastettiğim şey fiili olarak anayasayı işlemez hale getiriyorlar. Uygulamada anayasa dışı bir sistem yarattılar.

Bunu önce cumhurbaşkanı başlattı, hükümet de cumhurbaşkanının bu adımlarına hem sessiz kalarak hem de aktif destek vererek, Türkiye’nin hukuka aykırı anayasa dışı bir şekilde yönetilmesi sürecini başlattı. Cumhurbaşkanı kendinde olmayan yetkileri kullanmaya başlattı, ‘tarafsız cumhurbaşkanı’ niteliğini terk etti.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.