CHP'li Tezcan'dan kurultay açıklaması

CHP'li Tezcan'dan kurultay açıklaması

CHP'de imza sürecinin başlamasının ardından CHP yönetiminden ilk açıklama geldi.

CHP'de muhalefetin olağanüstü kurultay için imza toplamasını değerlendiren CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, "Bizim edindiğimiz izlenim bu imzanın toplanamayacağı yönünde. Çünkü parti tabanının önemli bir bölümü, 'şu anda olağanüstü kurultayın doğru olmadığını' ifade ediyor. Kuşkusuz olağanüstü kurultay isteyen arkadaşlar da var. Bunları 15 gün içerisinde görürüz" diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'ın MYK Toplantısının gündemine ilişkin CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. 

"15 TEMMUZ ÖZEL OTURUMUNU AKP VE MHP ENGELLEDİ"

15 Temmuz anmalarına değinen Tezcan, "Beklentimiz arzumuz bu güçlü direnişten güçlü milli birlik ve beraberlik çıkarmaktı. İktidar her zaman olduğu gibi buradan toplumun bütünlük içinden çıkması yerine milleti bölen açıklamalar ile bir yeni siyasi fırsat yaratma peşine düştü. 2. yıldönümünde Meclis'te özel oturum yapılmadı. Ak Parti ve MHP'nin oyları ile 15 Temmuz özel oturum yapılması engellenmiştir. Ak Parti, 15 Temmuz üzerinden toplumu bölme kararlığı ile hareket etmeye devam ediyor. Aynı bölücü tutum Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın dünkü konuşmalarında da ne yazık ki görülmüştür. Genel başkanımız darbe nereden gelirse mücadele edeceğiz deyip bizi Meclis'e göndermiştir. Genel başkanımızın uzak durduğu yalan iftarası üzerinden hala propaganda yapmaya devam ediyor. Erdoğan dün bir kez daha yalan söylemiş iftara atmıştır. Bir kere daha toplumu bölme arayışındadır. Ankara'ya 4 gün sonra güvenlik endişesiyle gelebildin" ifadelerini kullandı. 

KURULTAY AÇIKLAMASI

CHP'nin Olağanüstü Kurultaya gidip gitmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine Tezcan, "Daha önce bu konudaki soruları yanıtlamıştım. Tüzükteki hüküm bellidir. Yüzde 51 imza toplanırsa kurultayın toplanması tüzük emridir. Bizim edindiğimiz izlenim bu imzanın toplanmayacağı, toplanamayacağı yönünde. Parti tabanının önemli bir bölümü şu anda Olağanüstü Kurultayın doğru olmadığını  uygun bir zamanlama olmadığını ifade ediyor. Kurultay delegelerinin imza verme konusunda güçlü bir iradesi yok. Olağanüstü Kurultay isteyen arkadaşlar da var bunları 15 gün içinde görürüz yeterince sayıya ulaşıp ulaşmadığını. İmzaya teşvik için sayılar söylenebilir. Sonuçta 15 gün sonra tablo ortadadır. 81 ilin durumunu biz de biliyoruz takip ediyoruz. Böyle bir sayının toplanmayacağı gözüküyor. Tüzüğün dışında adım atmadık, atmayız" diye konuştu.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.