CHP’li Tunus: “Görevden kaçmak gibi bir lüksümüz yok”

CHP’li Tunus: “Görevden kaçmak gibi bir lüksümüz yok”

CHP Konak’ta 2 dönem ilçe başkanlığı yapan ve Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı’nın Başkanı Aytekin Tunus, Gerçek Haberci ve Medya Ege’nin soruları yanıtladı.

CHP’de ilçe kongreleri son buldu. Gözler 7 Ocak’ta gerçekleşecek İl Kongresi’ne çevrildi. İl Başkanlığı için hala net bir aday olmamasıyla beraber, kulislerde birçok isim konuşuluyor. Konuşulan isimlerden birisi de, CHP Konak’ta 2 dönem ilçe başkanlığı yapan ve Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı Başkanı Aytekin Tunus. CHP İl Kongresi için aday gösterileceği iddialarını sorduğumuzda Tunus, her CHP’li göreve hazır olmak zorunda olduğunu belirterek, “Görevden kaçmak gibi bir lüksümüz yok” diye cevapladı.

f5891669-c9fc-468d-a9c4-325ba9e9a65f.jpg

Aytekin Tunus ayrıca koşulların doğru oluşmasının önemine vurgu yaparak, “Kişilerin iktidara gelmesi, koltuğu işgal etmesi önemli değil. İşler ve icraatlar önemli. Biraz daha farklı bir çalışma modeli ortaya koymalıyız. Mahalleye, sokağa giren bir çalışma modeli ortaya koymalıyız” şeklinde konuştu.

“ÜLKENİN GÖZÜ KULAĞI İZMİR’DE”

İzmir il kongresinin önemli olduğunu ifade eden Tunus, “Ülkenin geldiği nokta değerlendirildiğinde, İzmir’den ciddi anlamda bir sinerji ortaya koymak gerekiyor. Ülkenin gözü kulağı İzmir’de. İl kongresinde, Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıyacak bir iradenin ortaya çıkması gerekiyor” diye belirtti.  

“İŞLER VE İCRAATLAR ÖNEMLİ”

CHP’de iki dönem ilçe başkanlığı yaptığını söyleyen Tunus,  “Her Cumhuriyet Halk Partili, göreve her zaman hazır olmalı. Bizlere de görev düşerse, elimizden geleni yaparız. Görevden kaçmak gibi bir lüksümüz yok. Önemli olan doğru koşulların oluşması. Kişilerin iktidara gelmesi, koltuğu işgal etmesi önemli değil. İşler ve icraatlar önemli. Biraz daha farklı bir çalışma modeli ortaya koymalıyız. Mahalleye, sokağa giren bir çalışma modeli ortaya koymalıyız”

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ’Nİ DAHA DA GÜÇLENDİRMEK İÇİN BİR ARAYIŞ VAR”

İl Başkanlığı için ortak bir arayışın olmasının önemli olduğunu dikkat çeken Tunus, “Bir arayış var. Sürece yönelik bir çalışma var. Buradan da iyi bir netice çıkacağına inanıyorum. Süreci şu an yönetenler eminim ki; bir uzlaşı içerisindeler. Örgütü ayrıştırmadan, partinin ana hedefine uygun bir çalışma var. Her kesimden bir uzlaşı olması önemli. Bu çerçevede kırmadan, dökmeden, Cumhuriyet Halk Partisi’ni daha da güçlendirmek için bir arayış var. Bu da son derece doğru. Bunun da olacağını umuyorum” dedi.

“2019 YILINDA PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞ VURGUSUYLA ÇALIŞACAĞIZ”

2019 yılı ile ilgilide konuşan Tunus, şunları söyledi: “2019 yılı için; iktidara odaklanmış, kendi içerisinde ayrışmayı bir tarafa bırakmış, birleşmiş, bütünleşmiş, partinin iktidarı ve ülkenin iktidarı için mücadele etmek gerekiyor.  Buradan böyle bir topla çıkmak zorunda. Zaten bu anlamda bir uzlaşı aranıyor. 2019 yılı çok önemli bir yıl. 3 önemli seçim gerçekleşecek. Biz parlamenter sistemi savunuyoruz ama bir referandum süreci yaşandı. 2019 yılında parlamenter sisteme dönüş vurgusuyla çalışacağız. Parlamenter sisteme dönülmesine inanıyoruz. Cumhurbaşkanlığı sisteminin, demokrasiyle örtüşmediğini, tek adam ülkeyi felakete götüreceğini düşünüyoruz. O yüzden herkes derdini, hedefini bir kenara bırakıp ilçelerde ve illerde görev alacak arkadaşlarımızın kişisel beklentileri olmaması gerekiyor. Hiçbir yere aday olmaması gerekiyor. Kişisel bir beklentisi karşılanmayacaksa, aday bulamayız. Ben buna karşıyım. Kişisel bir beklenti için gelen adayın bir katkısı olacağını düşünmüyorum. Siz zaten görev yaptığınız sürede iyi işler yaptıysanız bu parti illa ki sizi bir yerlere taşır. O yüzden kişisel hedefler bir tarafa bırakılmalı ve farklı bir çalışma yöntemi gelişmeli. Partimizin artık kapalı alanlardan mahallere, köylere gitmesi gerekiyor. İzmir’de bin 293 mahalle var. Bu mahallere birer temsilci belirlenmeli. O kişiler sizi, belediyeyi, genel başkanı yani partiyi temsil edecek. Bütün kurguyu bunun üzerine kurmak gerekiyor. Bu seçilecek bin 293 arkadaşın, doğal delege olması gerekiyor. Toplumda örnek gösterilen ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni benimseyen kişilerden oluşmalı.  Onun mahallede yapacağı çalışmalar, genel merkeze kadar yansımalı. Eğer siz bu kurgu üzerinden kurmazsanız, hiçbir mahalleye gitmezseniz, sadece çalışmaları parti salonlarında yaparsanız başarısız olursunuz. Kendimizi kandırma işini bir kenara bırakmalıyız. Kadın Kolları ve Gençlik Kolları’mız seçimlerde en çok çalışan ekiplerimiz. Bu ekiplerimizi daha da güçlendirmeliyiz. Mahallesinde oturmasa bile delege çıkan insanlar var. Hiç mi başka biri delege olmayı hak etmiyor? Bu tablonun değişmesi gerekiyor”

“BİZE BİR GÖREV DÜŞTÜĞÜ ZAMAN, ÜLKEMİZİN İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPARIZ”

Son olarak şu anda yaptığı işlerden bahseden Tunus, şunları kaydetti: “Şu an görevimle de ilgili de, Karşıya Belediyemize ait, Kent A.Ş’de Haziran ayından beri görev yapıyorum. Sayın Hüseyin Mutlu Akpınar, bizi çağırdı. Biz de elimizde geldiğince katkı koymaya çalışıyoruz. Yapılanma içerisindeyiz. Görevim devam ederken il başkanlığı noktasında bir değerlendirme söz konusu var. Umuyorum ki yapacağımız çalışmalarla, bana ihtiyaç olmadan yürüyecek bir sistemi oluşturmaya çalışıyoruz. Bilmeyenler için de söyleyeyim; benim özel sektörde bir işletmem var ve 16 çalışanım var. Taşıma işi yapıyorum. Çoğunlukla Kent A.Ş.’deyim. Burada da doğru bir sistem kuracağımıza inanıyorum. Orada sistem yürüdükten sonra bana da ihtiyaç kalmayacak. Ayrıca Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı’nın da (TÜLOV) başkanı oldum, kısa sürede. Vakfımızda çok değerli arkadaşlarımız var. Yönetim kurulunda; Özgür Özel, Veli Ağbaba, Nurettin Demir, Turan Karakaş gibi isimler var. Önemli bir alan olduğunu düşünüyorum. Orada da çalışmalar yapacağız. Bu yaşa kadar ailemiz için mücadele ettik. Bundan sonra, daha yoğun bir şekilde ülkemiz için mücadele edeceğiz. Bize bir görev düştüğü zaman, ülkemizin için elimizden geleni yaparız. Burada bir görevim var ama partiden gelecek bir görevin ret edilemez. Hiçbir Cumhuriyet Halk Partili bunu ret edemez. Bugün ki siyasi koşullarda bir görev verilirse bütün kişisel işleri bir kenara bırakıp, o görevlere elimizden geldiğince yapacağımıza kimsenin şüphesi olmasın.”

Haber: Aycan Karadağ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.