CHP’li Türsen: “Karşıyaka'da rönesans dönemi şart”

CHP’li Türsen: “Karşıyaka'da rönesans dönemi şart”

Medya Ege TV'de canlı yayınlanan 'Siyasetin Gündemi' programına katılan CHP Karşıyaka Belediye Başkan aday adayı Avukat Cihan Türsen, Karşıyaka'da rönesans dönemini başlatmayı düşündüklerini belirtti.

Medya Ege TV'de canlı olarak yayınlanan Gazeteci Yazar Ali Eyce'nin hazırlayıp, sunduğu 'Siyasetin Gündemi' programına Karşıyaka Belediye Başkan aday adayı Avukat Cihan Türsen konuk oldu.

Karşıyaka Belediyesi'nde 1989 ile 1994 yıllarında belediye başkanlığı görevini yapan başkan aday adayı Türsen, Karşıyaka'da rönesans döneminin 2019 yılında başlaması gerektiğini, Karşıyaka'nın tarihiyle, geleceğiyle bir arada yapılanması gerektiğini, yaşaması gerektiğini belirtti.

img_1646.jpg

Karşıyaka Belediye Başkan aday adayı Avukat Cihan Türsen, mevcut Karşıyaka Belediyesi'nin yeterli olmayan bir yöneticilik anlayışıyla, toplumcu ve katılımcı bir belediyeciliği yeterince veremediğine dikkat çekerek, "Ben bu göreve 5 yıllığına aday oldum. Bir beş yıl daha aday olacağımı kesinlikle buradan söylüyorum. Bu beş yıl benim için, yapmak istediklerim için, hayata geçirmek istediğim projelerim için yeterli olduğunu düşünüyorum. Karşıyaka'da yaşayan, Karşıyaka'yı seven bir kişi olarak şunu söylüyorum, daha yaşanabilir, daha etkin ve daha heyecanlı bir Karşıyaka'yı yeniden yaratmak zorundayız" dedi.

Karşıyaka'da belediye başkanlığı yaptığı dönemde, kamu yöneticisi olarak kamunun yararını düşünerek, Karşıyakalıların çıkarlarını düşünerek, vererek değil, alarak bir çok kazanımlarda bulunduğunu altını çizen Cihan Türsen, "Bugün, o dönemde elde ettiğimiz kazanımlar üzerinde yeni projeler ortaya çıkıyor. Bu da belediyecilikte ileriyi görmek, ileriye dönük yatırımlar yapmaktır. Belediyeciliğin altın kuralı olarak devamiyet esası da bugün Karşıyaka'da bir çok yatırım için mevcut başkanlara imkanlar sağladı" dedi.

Karşıyaka Belediyesi'nin adamlarla değil, konunun uzmanı insanlarla çalışması gerektiğini, bunun Karşıyaka'ya büyük faydası olacağını belirten Karşıyaka Belediye Başkan aday adayı Avukat Cihan Türsen, "Kent A.Ş.'yi Karşıyaka Belediyesi'nin yeniden Karşıyaka Belediyesinin üreten ve çalışan bir beyni haline getirmeyi düşünüyorum. Orada projeler uzmanları tarafından üretilmeli ve meclisin onayıyla hayata geçirilmeli. Ben değil, biz mantığıyla Karşıyaka'yı toplumcu ve katılımcı bir belediyecilik anlayışıyla yönetmeliyiz. Bu Karşıyaka'ya daha güzel günler götürecek önemli bir çalışma metodu. Karşıyaka'da başkanlık yaptığımız dönemler zor kararlar aldık. Karşıyaka'yı yaşanabilir bir ilçe haline getirmek için. Bunun faydalarını da bizden sonrası Karşıyaka'da yaşamakta gördük. Bir kere bizler Karşıyakalı olarak artık ithal aday istemiyoruz. Karşıyaka'yı bilmeyen, Karşıyakalı olmayan, Karşıyaka'nın havasını solumayan, kültüründe yetişmeyen, yaşantısında büyümeyenler malesef, Karşıyaka'nın da, Karşıyakalı'nın da sorunlarını çözmekte yetersiz kalıyorlar." dedi.

24 Haziran seçimlerinin sonuçlarının Karşıyaka açısından dikkatle bakılması gereken bir istatistik olduğunu belirten Avukat Cihan Türsen, "Sakin bir Karşıyaka istemiyoruz. Karşıyakalı, daha çok sesini çıkarmalı, daha çok yaşadığı kentin gelişimine ve oluşuman katkı koymalı, olumsuzluklarına karşı da ses çıkarmalı. Karşıyakalı olmak düşünmek ve düşündüğünü sesli olarak dile getirmek gibi bir demokratik kültürü içinde barındırır.  Karşıyakalılardan ricam, ben belediye başkan adayı olaym olmayayım, başkanlık yapayım, yapmayayım, Karşıyakalı gibi davranıp, ilçelerinin gelişmesine olumlu katkı, gelişememesine ise eleştirel boyutta seslerini yükselterek katkı koysunlar. Bu onların daha yaşanabilir Karşıyaka özlemlerini de giderecektir" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.