CHP’Lİ VEKİLLERDEN REFERANDUM ZİYARETİ

CHP’Lİ VEKİLLERDEN REFERANDUM ZİYARETİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir milletvekilleri kentteki sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek 16 Nisan’da yapılacak Anayasa Değişikliği Referandumu ile ilgili fikir alış verişinde bulunuyor.

Referanduma kadar sürecek ziyaretlerde İzmir’in birçok STK’sına ulaşacak olan CHP’li vekiller, Anayasa değişikliği ile getirilmek istenen sistemi masaya yatırıyor. İzmir Ziraat Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ), İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği’ne (İZSİAD) misafir olan İzmirli vekiller, referandum çalışmalarını STK ziyaretleri ile sürdürüyor.

‘BU BİR PARTİ MESELESİ DEĞİL’ VURGUSU

CHP İzmir milletvekillleri Zekeriya Temizel, Aytun Çıray Atilla Sertel, Mustafa Balbay, Tacettin Bayır ve Musa Çam’ın katıldığı ziyaretlerde STK başkanları ve yönetimiyle fikir alış verişinde bulunan vekiller, kuruluşları oy istemek için ziyaret etmediklerini, referandum sonucu ile gelecekte tüm yurttaşları nelerin beklediğini anlattıklarını belirttiler. Konuşmalarında referandum ile halka iki seçeneğin sunulduğuna ve bunun bir parti meselesi olmadığına vurgu yapan CHP’li vekiller, Anayasanın değiştirilmesi teklif dahi edilemez maddelerini oylamanın büyük bir vebal olduğuna dikkat çektiler. Türkiye Cumhuriyeti’nin rejiminin 94 yıldır bu ülkeyi dimdik ayakta tutan en önemli sistem olduğunu hatırlatan milletvekilleri, gelecekte de cumhuriyet rejiminin dimdik ayakta kalması gerektiğine vurgu yaptılar.Samimi sohbetlerin ardından birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği ziyaretlerini 16 Nisan’a kadar pek çok STK ziyareti ile sürdürecek olan İzmirli vekiller, STK temsilcileri aracılığıyla halkın nabzını yokladıklarını, oylanacak olan anayasa değişikliğinin ülkenin geleceği açısından büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulamak istediklerini dile getirdiler.​

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.