CHP'li Yedekci: "Beton sevdası mı, dolar sevdası mı?"

CHP'li Yedekci: "Beton sevdası mı, dolar sevdası mı?"

“Yassıada’yı beton cehennemine çevirdiniz”

CHP İstanbul Milletvekili Yrd. Doç. Dr. Gülay YEDEKCİ, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Yunan işgalinden kurtulamayan 18 adamıza, Yassıada’nın beton cehennemine çevrilmesine ve ağaçları yok edilen İstiklal Caddesi’ne dökülen yeşil asfalta değindi.

“Yassıada’yı beton cehennemine çevirdiniz”

18 adamızın hala işgal halinden kurtulamadığını vurgulayan Yedekci, Yassıada’nın imar açılmasının ardından uğradığı yeşil alan talanına değinerek, “‘Demokrasi adası’ yapacağız dediğiniz Yassıada’yı bir beton cehennemine çevirdiniz. Bir mercan ve balık yumurtlama alanı ve önemli bir kuş göç yolu olan bu adada artık neredeyse yeşil görünmüyor” dedi. 

“Beton sevdanız yüzünden mi, dolar sevdanız yüzünden mi?”

Yeşil alan talanlarının hesabını soran Yedekci, “Bunun nedeni nedir? Beton sevdanız yüzünden midir, dolar sevdanız yüzünden midir? İstiklal Caddesi, medeniyetin ve uygarlığın merkezi ve simgesiydi; bugün esnaf kan ağlıyor, ağaçları katledildi” dedi. 

“Her şeyiniz sahte”

CHP’li Yedekci konuşmasında İstiklal Caddesi’ne dökülen yeşil asfaltı hatırlattı ve “Her şeyiniz sahte olduğu için oraya asfaltı yeşile boyayarak yeşil koymaya çalıştınız. Alın size doğaya ihanet, insana ihanet ve kente ihanet! Konu rant ve imar rantı olunca tabii, bir de dolar olunca sınır tanımıyorsunuz” dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.