CHP'li Yılmaz, Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti

CHP'li Yılmaz, Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti

Yılmaz: "Umarım bu baskı biter"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, eski HEDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi'nde ziyaret etti. Öztürk Yılmaz, 'Hapishanede hayatı boşa geçiyor. Demirtaş’ın serbest kalmasını arzu ediyorum. Umarım bir an önce ailesine kavuşur' açıklamasında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüştü.

Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Öztürk, "Kendisiyle görüşmemiz oldu. Cezaevi şartları ne olursa olsun özgürlüğünden şu anda mahrum olmuş durumda ve henüz yargınlanması bitmedi. Bir an önce yargılanmasının tamamlanıp serbest kalmasını arzu ediyoruz. Çünkü şunu biliyoruz ki tutukluluk bir esarete dönüşüyor. İnsanın hayatı, bütün sevdikleri ve bütün enerjisi tutuklu olmasından dolayı boşa gidiyor. Biz hiçbir zaman tutuklu gazeteci ve milletvekilerinin bu şekilde cezaevlerinde olmalarını arzu etmiyoruz. Ziyaretimizin kendisine hem moral olması hem de destek verip bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını vurguladık. Umarım tahliye olur. Umuyorum bir an önce ailesine kavuşur, iki çocuğuna kavuşur ve özgürlüğüne kavuşur. İnşallah artık bu zillet biter. Umarım bu düzen değişir, bu baskı biter. Edirne’den saygılarımızı ve sevgilerimizi sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.