CHP'li Yücel, Üniversite gençliğiyle bir araya geldi!

CHP'li Yücel, Üniversite gençliğiyle bir araya geldi!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Üniversite gençliğiyle bir araya geldi. İzmir Ekonomi Üniversitesi Siyaset Platformu Kulübü üyesi gençlerle buluşan Yücel, Öğrencilerin İzmir ve Türkiye gündemiyle ilgili sorularını yanıtladı.

Balçova Belediyesi Kent Belleği Müzesinde gerçekleşen buluşmaya, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, CHP Balçova İlçe Başkanı Binnur Akın, CHP İl Gençlik Kolu Başkanı Burak Kotan ve CHP Balçova Gençlik Kolu Başkanı Korcan Uçma’da katıldı. Farklı siyasi görüşlere sahip üniversite öğrencilerinin bulunduğu platformda yer alan öğrencilere seslenen Yücel, şunları söyledi;

Gençlerin siyasete ilgisi, merakı, sorgulamaları bizi mutlu ediyor. Gelecek gençlerin. Gençlerin, gelecekte söz sahibi olmaları, geleceğe dair söyleyecek sözleri olması gerekir. Bu bağlamda sizlerin üyesi olduğunuz siyaset platformu kulübü ve benzer kulüplerin özelikle üniversite gençliğimiz ve ülkenin siyasi geleceğini yönetecek kadroların oluşması açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Sizlere konuk olmak, sizlerle buluşmaktan dolayı son derece memnunum. Biz Türkiye de şu anda var olan iktidarın aksine, gençlerin özgürce düşüncelerini söylemesinden ve sorgulamasından yanayız. Sizler gibi arkadaşlarımı gördükçe de geleceğe dair umudum daha da artıyor. Bugün aklınıza ne gelirse sorabilir veya bizleri eleştirebilirsiniz. Her düşüncenize ihtiyacımız var.

photo-2021-10-14-10-39-54.jpg

AMACIMIZ ÜLKEDEKİ STATÜKOYU TAMAMEN YIKMAK

Siyaset Platformu Kulübü öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Yücel, iktidara geldiğinizde devri sabık yapacak mısınız? İZBAN ve Metro grevleri öğrencileri etkiler mi? Ve HDP Millet ittifakı içinde mi? Sorularına da yanıtlar verdi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel “Ülkenin demokratikleşmeye ihtiyacı var, Parlamenter sisteme geri dönmeye ve iktidardakilerin hesap verebilir olmasına ihtiyacımız var” diyerek başladığı sözlerini şöyle sürdürdü;

Hükümet edenin hesap verebilir olması gerekir, yürütmenin denetlenmesi gerekir, şu andaki sistemde her şey cumhurbaşkanına bağlı. Hesap verme mekanizması yok. Denge, denetim, fren mekanizması yok. Devri sabık yaratmak hassas bir konudur. CHP’nin devri sabık yaratmak gibi bir düşüncesi asla ve asla olamaz. Bu anlamda bir devri sabık yaratırsanız ülkeyi yönetemezsiniz. Biz, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde, bu ülkeye huzuru ve barışı getireceğiz diyerek yola çıktık. Bu huzuru bozacak politikalar üretmek kendimizle çelişmek olur. Ama bu düşüncemiz ve şiarımız, yolsuzluğa, hırsızlığa, yasa dışı işlere bulaşmış kişileri, bağımsız yargı önüne çıkarmamıza engel değil. Bizim amacımız ülkede ki statükoyu yıkmak. Aslında bu yolda, Adalet yürüyüşüyle değişim başladı. 24 Haziran seçimlerinde millet ittifakının kurulması, CHP’ li 15 vekilin İyi partiye geçmesiyle İyi partinin seçime girip girmeyeceği tartışması son buldu. Ardından 31 Mart Yerel seçimleri, İstanbul’un, Ankara’nın kazanılması, bunu biz kazandık, CHP kazandı ya da millet ittifakı kazandı diye söylemiyorum, bir statüko yıkıldı diye söylüyorum. Bundan sonraki süreçte de ülkenin ihtiyacı olan demokrasiye ve parlamenter sisteme dönüş süreci devam edecek.

photo-2021-10-14-10-40-04.jpg

GREV ANAYASAL HAK AMA UZLAŞILACAĞINA İNANIYORUM

Üniversite gençlerinin, İzmir trafiği ile ilgili sorularını da yanıtlayan Deniz Yücel, “İzmir trafiği diğer metropol illerden farklı değil. Trafik sorunun tek çözüm yolu toplu ulaşım. İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşımla ilgili Türkiye’ye örnek projeler yapıyor. Kendi imkanlarıyla yapıyor. AKP'li belediyelerin olduğu illerde bakanlığın yaptığı metro ve tramvay gibi yatırımları, İzmir büyükşehir belediyesi kendi imkanlarıyla yapıyor. İZBAN dediğiniz sisteme Bakanlığın dişe dokunur tek katkısı, Lozan anlaşmasıyla birlikte kapitülasyonların kaldırılması sonucu devletin kullanım hakkını elde ettiği mevcuttaki demiryollarını, İZBAN projesine ücretsiz tahsis etmek olmuştur, hepsi o kadar. Yeri gelmişken arkadaşımızın, Metro ve tramvayda yaşanması muhtemel greve ilişkin sorusuna da cevap vereyim. Grevin sahaya yansıyacağını pek tahmin etmiyorum. Büyükşehir belediyemiz ve sendika arasında uzlaşı sağlanacağına ve seferlerde bir aksama yaşanmayacağını umuyorum. Şunu da belirtmek isterim, İzmir’de belediyelerimiz çalışan işçilerine diğer illerden daha iyi şartlar sunup, daha yüksek maaşlar ödüyorlar. Ama işçinin grev hakkı da anayasal bir haktır ve bu hakkı kullanma özgürlüğü vardır elbette. Belediyelerimiz de bu tür mücadelelerin önünü açan ve ortak bir noktada bulaşmak için çalışan bir anlayışa sahip. Ortak bir noktada uzlaşılacağını umuyorum ama tersi bir durumda da, İzmir halkının mağdur olmaması için belediyemiz otobüs ve deniz ulaşımında ek seferlerle mağduriyet yaşanmasının önüne geçecektir.” dedi.

photo-2021-10-14-10-40-02.jpg

İKTİDAR HERKESİ TERÖRİZE EDİYOR, BU TUZAĞA DÜŞMEYİN.

Üniversiteli gençlerin, “HDP Millet ittifakı içinde mi?” sorusuna yanıt veren Yücel, HDP’nin millet ittifakı içinde olmadığını ifade ederek, “Öncelikle şu tespiti bir kez daha yapmak gerekir. Şu andaki iktidar herkesi terörize eden bir anlayışla ülkeyi yönetiyor. Hem Pkk/Pyd hem de Fetö ile iş birliği yapanlar, 3 - 5 oy fazla almak için bebek katili terör örgütü liderinin mektubunu devletin televizyonlarında okutanların, algı oyunlarına ve tuzaklarına hiçbir genç kardeşimiz düşmesin. Biz herkesin oyuna talibiz. Ama bizim 3 tane kırmızıçizgimiz var. Cumhuriyetimiz, bayrağımız, büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun ilkeleri kırmızıçizgimizdir” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.