CHP'nin 8. Genel Başkanı Özgür Özel oldu

CHP'nin 8. Genel Başkanı Özgür Özel oldu

CHP 38. Olağan Kurultayı'nda adayların salt çoğunluğu sağlayamaması nedeniyle yapılan 2. turda oy verme işlemleri sona erdi. CHP'nin 8'inci Genel Başkanı Özgür Özel oldu.

CHP'de 13 yıl sonra genel başkan değişimi yaşandı. Özgür Özel CHP'nin 8'inci Genel Başkanı seçildi. Özel 812 oy alırken Kılıçdaroğlu ise 536 oy aldı.

Sonuçların açıklanmasının ardından konuşan Özel, "Hep birlikte büyük bir zaferi kazanacağız ben buna inanıyorum, bunun için de sizlere güveniyorum. Örgüte verdiğim bütün sözleri tutacağım" dedi.

chp-38-olagan-kurultayi-partinin-yeni-lideri-ozgur-ozel-pnr9.jpg

Özel konuşmasında şunları söyledi:

"Hayatımın en büyük onurunu, gururunu yaşıyorum. Sırtıma, omzuma yüklemiş olduğunuz sorumluluğun farkındayım. CHP'nin 130 milletvekilinden oluşan harika bir ekibi var. Bu salondan 130 milletvekilimizle el ele omuz omuza çıkıyorum, kol kola omuz omuza çıkıyorum. İmza sayıları çok konuşuldu. Ben seçim sonuçlarını sayın başkanım müsaade ederse ben 1366 delegemizi bana oy vermiş kabul ediyorum ve hepsine teşekkür ediyorum."

'SEFERBERLİK İLAN EDİYORUM'

"Zorlu bir süreci geride bıraktık. Umutsuzluğu umuda çevirmek, düşük omuzları dikleştirmek, asılan suratları güldürmek... Buna inandık, arkadaşlarımıza inandık, size inandık; siz de inandınız ve umudu yükselttik. Bu süreçten sonra bu salondan hiçbir kırgınlıkla çıkmayacağıma söz veriyorum. İkinci yüzyılımıza zaferle girmek için yarından itibaren örgütümüzde seferberlik ediyorum."

CHP 38. Olağan Kurultayı “İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı” sloganıyla bugün Ankara’da yapıldı. 81 ilden gelen bin 366 kurultay delegesi, Cumhuriyet’in ve partinin 100. yılında yeni genel başkanı ve yeni parti yönetimini seçti.

aw069401-01.jpg

2 ADAY YARIŞTI

Ankara Spor Salonu'nda saat 10.00'da başlayan kurultayda, CHP Genel Başkanlığı için Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel yarışıyor. İlhan Cihaner ve Örsan Öymen ise adaylıktan çekildi.

771 İMZA KILIÇDAROĞLU'NA 592 İMZA ÖZEL'E

Genel Merkez kaynaklarına göre, toplam 1366 kurultay delegesinden 771’i Kemal Kılıçdaroğlu’na, 592’si ise Özgür Özel’e imza verdi.

Kurultay’da Genel Başkanlık için 1364 delegenin oy kullandığı ilk tur seçim sonuçlarına göre Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy aldı. CHP Tüzüğü’ne göre Genel Başkanlık seçiminde, adayın salt çoğunluğu sağlaması gerekiyor.

Kurultayda delege sayısı 1366 olduğu için Genel Başkan seçiminde adayın en az 684 oy alması gerekiyordu. Bu nedenle CHP Kurultayı’nda Genel Başkanlık için ikinci tur oylaması saat 00.30’da başladı ve 02.30'da sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.