Çiftçi kredi ile yaşamaya mahkum!

Çiftçi kredi ile yaşamaya mahkum!

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, kırsal kesimlere yaptığı ziyaretlere devam ediyor.

Son olarak Kiraz’da muhtarlar ve yurttaşlarla bir araya gelen CHP’li Polat, ilçenin sorunları ve çözüm önerilerine dair fikir alışverişinde bulundu. AKP'nin yüksek oy aldığı yerlerde çalışma yaptığını belirten Polat, “Yurttaşlarımız iktidarın ülkeyi yönetemediğini görüyor” dedi. Polat ayrıca, çiftçilerin kredi ile yaşamaya mahkum bırakıldığını belirtti. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi (YDK) ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, kırsal kesimlere yaptığı ziyaretlerini sürdürüyor. Kiraz’da merkezden uzak, AKP’nin daha çok oy aldığı mahallelerde çalışma yürüten CHP’li Polat, muhtarlar ve yurttaşlarla bir araya gelerek sorunları dinledi. İlçe ziyaretine CHP Kiraz İlçe Başkanı Yücel Çetinkaya, Kiraz Belediye Meclis Üyesi Tuncay Okka, Kiraz Kadın Kolları Başkanı Yasemin Bayram ve Kiraz Gençlik Kolları Başkanı Serkan Barut katıldı.

ÇİFTÇİLER KREDİYE MAHKUM BIRAKILIYOR!

Kiraz'daki yurttaşların diğer ilçede yaşanan sorunlarla benzer sıkıntılar çektiğini belirten Polat, “Özellikle bölgemizin tarımda marka olma potansiyeli varken, iktidarın yanlış politikalarından dolayı çiftçilerimiz kazanamaz hale gelmişler. Artan maliyetinden dolayı kirazı bu sene döktüğünü söyleyen çiftçilerimiz var. Kestane ağaçları hastalıktan kuruduğu için asıl gelirleri olan kestaneden de beklediklerini alamamışlar. Çiftçilerimizin hepsi kredi ile yaşamaya mahkum bırakılıyor. Krediyi ödeyemediklerinde ise tarlalarını satıyorlar. Doğru bir üretim politikası olmadığı için çiftçilerimiz üretemiyor. Ülkemizin tarım ve hayvancılıkta dışa bağımlılığı artıyor. İlçemizde kooperatif ile çiftçilerimizin sorunlarını çözmeye çalışacağız. İğdeli Kooperatifi’ni ziyaret ettim. Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Top ve kooperatifçi arkadaşlar ile çiftçilerimizin yaşadığı mağduriyetlerin nasıl giderilebileceği, kooperatifin geçmişi ve gelecek vizyonu ile ilgili konuştuk. Sorunların çözümü mümkün ” diye konuştu.

İKTİDARA YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ GÖRÜYORUZ!

Seçimlerde AKP’nin daha çok oy aldığı mahalleleri ziyaret ettiğini belirten Polat, ”Yurttaşlarımız AKP’nin artık ülkeyi yönetemediğinin farkında. Yaşadıkları sıkıntılara rağmen tüm bunların çözülebileceğine dair umutları olduğunu gördük. Hem ilçede hem genelde iktidara yürüyüşümüzü görüyoruz. Bizim iktidarımızda ülkenin kurtuluşunun kırsaldan geçtiğini anlattık. Başta doğal afetler olmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sürekli destek olduğunu söylediler. İlçe belediyesinin hizmetten uzak olduğunu görsek de Başkanımız Tunç Soyer eşit hizmet anlayışıyla ilçedeki sorunlarla yakından ilgileniyor. Kuraklık ve bilinçsiz su kullanımından dolayı sondajların kuruması ilçedeki ciddi sorunlardan biri. İZSU köylerle sondaj çalışmalarını sürdürüyor. Tarım Bakanlığı’nın ise tarım alanları ile ilgili damlama sulama yöntemini getirmesi gerekiyor. Tarım alanlarında su çok israf oluyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.