Çiftçiye 3 yeni kredi paketi hayata geçiriliyor

Çiftçiye 3 yeni kredi paketi hayata geçiriliyor

Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çiftçilere 3 yeni kredi paketinin hayata geçirileceğini duyurdu.

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'nda konuşan Erdoğan, çiftçiye seslendi. Erdoğan, "Vereceğimiz müjdeler ülkemizin toprak muhafızı olan çiftçilerimizi daha da güçlendirmeyi amaçlıyor" dedi.

52171.jpg

Çiftçilere yönelik 3 ayrı kredi paketi oluşturulacağını söyleyen Erdoğan şu bilgileri aktardı; "İlk olarak Çiftçi Destek Kredisi'ni uygulamaya geçireceğimizin müjdesiyle başlıyoruz. Hasat dönemi yapılacak harcamalar için kullanılacak. Kişi başına 250 bin liraya kadar verilecek bu kredinin yıllık faiz oranı yüzde 9,75 ve vade süresi 36 aya kadar olacaktır. İkinci müjdemiz tarımsal kobi kredisidir. Tarım ürünlerini işleyen küçük ve orta boy işletmeleri destekleyeceğimiz bu kredi sayesinde nihai malın katma değerinin üreticimizde kalmasını sağlamak istiyoruz. Üçüncü başlığımız tarım borç transferi kredisidir. Bu krediyle başka bankalardan yüksek faizle kredi kullanmış çiftçilerimizi Ziraat Bankamızda sağlayacağımız uygun şartlarla bu yükten kurtarmayı amaçlıyoruz."

"ÇİFTÇİ BORCUNA SADIK"

"Genç çiftçi kredi limitlerini 500 bin liradan bir milyon liraya çıkaracağız. Tarım kredilerindeki takip oranının yüzde 1'in altında olması çiftçilerimizin ödemelerini hassasiyetle yaptıklarını gösteriyor. Borcunu ödemekte zorlanan çiftçimiz varsa onlara destek boynumuzun borcudur. Ana parasını peşin ödeyenlerin faizlerinin silinmesi bu kardeşlerimizi rahatlatacaktır. Taksitli ödemeye de imkan tanımak lazımdır."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.