Çiğli Belediye Meclisi'nde Kılıçdaroğlu Kavgası

Çiğli Belediye Meclisi'nde Kılıçdaroğlu Kavgası

İzmir Çiğli'de Belediye Meclis toplantısında AK Parti ve CHPli üyeler Kemal Kılıçdaroğlu'nun Sema Ramazanoğlu hakkında kurduğu cümleler yüzünden tekme tokat birbirine girdi.

İzmir Çiğli Belediye Meclis toplantısında, AK Partili ve Cumhuriyet Halk Partili meclis üyeleri, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik kullandığı ifadeler yüzünden birbirine girdi. Tekme ve tokatların konuştuğu toplantıda eski atlet CHP Meclis Üyesi Semra Aksu ayağına aldığı darbe sonucu yaralandı.

Meclis gündemine öncesine geçilmeden önce konuşan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kullandığı ifadelere Facebook hesabından 'adi yaratık' hakaretiyle cevap veren bir AK Parti Meclis Yeter Gören'i isimsiz olarak kınadı. Meclis üyelerinin şanssız açıklamalar yaptığını söyleyen Çiğli Belediye Başkanı, herkesin konuşmasına dikkat etmesi gerektiği şeklinde konuştu. Arslan'ın arkadaşımız olarak nitelendirdiği kişiye hitaben CHP Genel Başkanı'na hakaret edilmesini kınıyorum demesinin ardından söz alan Gören yaptığı açıklamaların arkasında olduğunu söylemesinin ardından AK Parti ve CHP meclis üyeleri arasında sözlü tartışma patlak verdi. Sözlü kavga kısa sürede tekme tokat kavgaya dönüşünce salonun dışından Halkın umudu Kılıçdaroğlu sloganlı atılmaya başlanıldı.

Belediye Başkanı Hasan Arslan kavgayı yatıştırmayı denedi ancak mecliste sakinliği uzun süre sağlayamadı.

medyaege-cigli

CHP Meclis Üyesi Semra Aksu yaralandı

Çıkan kavgada arada kalan Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Semra Aksu, ayağından yaralandı. Aksu yaralanmasının ardından salondan dışarıya çıkarıldıktan sonra sağlık ekipleri tarafından tedavi altına alındı. Ayağından yaralanan ve eski rekortmen atlet olduğu bilinen CHP Meclis Üyesi'nin salondan çıkarılmasından kısa bir süre sonra sakinlik sağlanabildi.

Taraflar özür diledi, Gören arkasındayım dedi

Kavganın yatışmasının ardından CHP'li Tekin Sönmez, AK Partili Atilla Atlı'ya küfür etmiş olduğu gerekçesiyle özür dilediğini belirtti. Sönmez'in ardından söz alan Atlı ise mecliste olan insanların birbirini tanıdığını ve kendisine küfür edilmesi, kafa atılması sonucu sinirlendiğini belirterek yaşananlardan ötürü özür dilediğini belirtti.

Tarafların karşılıklı özür dilemesinin ardından meclisi birbirine katan paylaşımın sahibi Yeter Gören, ikinci defa söz alarak, Kılıçdaroğlu'nun sözlerine anne olarak baktığını belirterek sözlerinin arkasında olduğunu ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.