Çiğli Belediyesi, 2023 Yılı İnsan Hakları Kenti Raporunu yayınladı

Çiğli Belediyesi, 2023 Yılı İnsan Hakları Kenti Raporunu yayınladı

Çiğli Belediyesi, İnsan Hakları Kenti Göstergeleri ve Gerçekleşme Durumu çalışması kapsamında ilçedeki kırılgan grupları ele aldığı 2023 yılı raporunu yayınladı.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü öncülüğünde Çiğli’de ikamet eden vatandaşların temel yaşam standartlarını yükseltmek adına çalışmalarını sürdüren Çiğli Belediyesi, çocuk, kadın, yaşlı, engelli ve ortak gruba yönelik uyguladığı İnsan Hakları Kenti Göstergeleri ve Gerçekleşme Durumu 2023 yılı raporunu yayınladı. Katılım, erişilebilirlik ve güvenlik kategorilerinden oluşan 222 adet göstergenin gerçekleşme oranı 2023 yılında %60.36 olarak açıklandı. Göstergelerin çocuklarda gerçekleşme oranı %40, kadınlarda %73.33, yaşlılarda %46.15, engellilerde %51.28, ortak grupta ise %80.65 olarak açıklandı.

KURUMSAL VERİLER PAYLAŞILDI

Yayınlanan raporda Çiğli Belediyesi bünyesindeki 15 müdürlükte gerçekleştirilen gerçekleşme oranları da paylaşıldı. Müdürlükler arasında 53 gerçekleştirilen gösterge ile Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü listenin başında yer alırken, hemen ardından 30 gerçekleştirilen gösterge ile Sağlık İşleri Müdürlüğü ve 16 gerçekleştirilen gösterge ile Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü geldi.

10aralik.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.