Çiğli Belediyesi’nden Kadınlara “Öz Savunma” Eğitimi

 Çiğli Belediyesi’nden Kadınlara “Öz Savunma” Eğitimi

Çiğli Belediyesi tarafından, kadınların ruhen ve bedenen kendilerini iyi ve güvende hissetmelerini desteklemek amacıyla ücretsiz öz savunma eğitimi başladı. 

Çiğli Belediyesi Atatürk Spor Salonu’nda yeni normalleşme tedbirleri doğrultusunda gerçekleştirilen eğitimi, 2016 yılında Peru’da düzenlenen Dünya Taekwondo Poomsae Şampiyonası’nda dünyanın en iyi kadın antrenörü seçilen Nesibe Altun veriyor.  Eğitimin ilk bölümünde ısınma ve açma germe hareketleri, ikinci bölümünde ise eğitmen Altun tarafından kadınlara Öz Savunma teknikleri öğretiliyor. Eğitim sonrası kendilerini psikolojik olarak çok iyi hissettiklerini söyleyen kadınlar, bu tarz bir organizasyona öncülük ettiği için Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’ye ve eğitmen Nesibe Altun’a teşekkür ettiler. 

dsc_7429-001.jpg

Başkan Gümrükçü: “Yan yana yürüyeceğiz”

Kadınların aile ve toplum hayatında kendilerini güvenli hissetmeleri amacıyla çalıştıklarını ifade eden Başkan Gümrükçü, “Gelişmek isteyen toplumlar, kadınlara her alanda yer vermeli. Çiğli Belediyesi olarak, bu bilinçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çiğlili kadınların; eğitim, kültür, sanat, spor ve istihdam alanlarında daha fazla yer almalarını teşvik etmek amacıyla projeler geliştiriyoruz. Son olarak, kadınlara yönelik öz savunma eğitimi düzenledik. Güzel bir katılım oldu. Eğitim sonrası kadınların mutluluğu bizleri bundan sonraki süreçte hayata geçireceğimiz hizmet ve projeler için ekstra motive etti. Kadınların şiddetle değil üretim ve gelişimle anılacağı bir Çiğli için yan yana yürümeye devam edeceğiz” dedi. 

dsc_7500.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.