Çiğli’de Cumhuriyet Yürüyüşü

Çiğli’de Cumhuriyet Yürüyüşü

Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen cumhuriyet yürüyüşü bu yıl da büyük coşkuyla gerçekleşti.

Coşkulu kalabalık ellerinde meşalelerle belediye binası önünden Kasaplar Meydanı’na yürüdü.

Çiğli Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle meşaleler eşliğinde düzenlenen cumhuriyet yürüyüşüne, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, CHP Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu, ilçe yöneticileri, meclis üyeleri, muhtarlar, Tunceli Nazimiye Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek, CHP Parti Meclisi Üyesi Özkan Yıldız, partililer ve coşkulu halk kitlesi katıldı. Coşkulu kalabalık ellerinde dev Türk bayrağı ve meşalelerle Anadolu Caddesi üzerinden Çiğli Kasaplar Meydanı’na yürüdü. 

Cumhuriyet coşkusu

Sloganlar eşliğinde Çiğli Cumhuriyet Meydanı’na yürüyen kalabalığa çevre esnafı ve halk da alkış tuttu, ıslık ve sloganlarla destek verdi. Çiğli’nin her zaman Cumhuriyet’e sahip çıktığını belirten Başkan Arslan, yaptığı konuşmada, ‘’93 yıl önce meşrutiyeti krallığı yenerek düşmanları kovarak Cumhuriyeti kurduk. Cumhuriyeti bize armağan eden büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz. Nice zamandır Cumhuriyetimize kastetmek isteyenler var. Aynen Nutuk’ta da söylendiği gibi hiçbir zaman başarılı olamadılar ve başarılı da olamayacaklardır. Burası Çiğli! Burası İzmir! İzmir Cumhuriyeti seviyor, Çiğli Cumhuriyeti seviyor. Cumhuriyet bizim. Koruyacağız, korumaya devam edeceğiz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun, mutlu olsun’’ dedi.

Konser ve halk oyunları gösterisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekiplerinin gösterileri başlayan etkinlik İzmir Kent Orkestrasının pop müzik konseri ile devam etti. Çiğli Kaymakamı Yusuf Güler’in de katıldığı konserde onuncu yıl marşına alanını dolduran herkes coşkuyla eşlik etti. Konserin ardından 8 yaşındaki  Ecrin Sonugül “Cumhuriyet” adlı şiiriyle coşkulu kalabalığa hitap etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.