Çiğli’deki sağlıkçıların maskeleri Çiğli Belediyesi’nden

Çiğli’deki sağlıkçıların maskeleri Çiğli Belediyesi’nden

Çiğli Belediyesi tarafından koronavirüs salgınına karşı mesai harcayan Çiğli’deki sağlık çalışanlarının maske ihtiyacını karşılamak üzere örnek bir proje hayata geçirildi. 

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğli Halk Eğitimi Merkezi atölyelerinde dikiş bilen kadın meclis üyeleri ile belediye çalışanlarının maske üretimine geçmesini sağladı.

Koronavirüs ile mücadele konusunda gerekli tedbirleri en erken alan isimlerin başında gelen Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, hafta içinde bilgi almak için ilçedeki hastanelerin yöneticileriyle ir araya geldi.  Yapılan toplantıda hastanelerde yaşanan yoğunluktan dolayı maske konusunda sıkıntı yaşandığı tespit edildi. Maske ihtiyacının karşılanması noktasında Başkan Gümrükçü, Çiğli Halk Eğitimi Merkezi ile işbirliği sağladı. Ardından dikiş bilen kadın meclis üyeleri Eylem Özdemir ve Aynur Çelik ile gönüllü belediye personelinin desteğiyle Çiğli Halk Eğitim Merkezi Dikiş Atölyesi’nde maske dikimine başlandı. Dikilen ilk maskeler hastanelere gönderildi. 

Başkan Utku Gümrükçü: “Sağlık emekçilerimiz insanüstü çaba gösteriyorlar”

Koronavirüs salgınına karşı yoğun mesai harcayan sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarıyla yakından ilgilendiklerini belirten Başkan Utku Gümrükçü, “Çiğli Belediyesi olarak, koronavirüs ile mücadele sürecine katkı sunmak adına ilçemiz sınırları içinde bulunan hastanelerin idarecileriyle görüştük. Toplantıda başhekimlerimiz maske konusunda belediyemizden destek talebinde bulundular. Hemen harekete geçtik. Çiğli Halk Eğitimi Müdürlüğü ile irtibata geçtik. Atölyelerini bize tahsis ettiler. Bu işte meclis üyelerimiz Eylem Özdemir ve Aynur Çelik bizzat görev üstlendiler. Kadın personellerimiz ve dikiş hocalarının katılımıyla Çiğli Halk Eğitim Merkezi Dikiş Atölyesi’nde maske dikim çalışmalarına başladık. Dikilen maskeleri ihtiyaç durumlarına göre hastanelere gönderiyoruz. Bu kritik süreçte sağlık çalışanlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.