Cihan, "Altay'ın hedefi süper lig"

Cihan, "Altay'ın hedefi süper lig"

Altay’ın başarılı file bekçisi Cihan Topaloğlu, Karagümrük deplasmanında son dakikada alınan bir puanın camia adına Süper Lig ateşi yaktığını söyledi.

Altay TV Insagram yayınına katılan 28 yaşındaki eldiven, Siyah-Beyazlı kulübün Kurumsal İletişim Direktörü Can Erbesler’e gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Şimdiden Akhisarspor maçını düşündüğünü söyleyen Cihan, Başkan Özgür Ekmekçioğlu ve tüm camianın büyük mücadele verdiği sezon sonu Altay Alsancak Stadı’na Süper Lig kalecisi olarak dönmek istediğini kaydetti.

Yaşanan Korona salgınını görünmez bir belaya benzeten Cihan Topaloğlu, “İnşallah bu süreci yakında atlatacağız. Biraz sabır ve özveri gerekiyor. Şu anda bütün futbolcular evlerinde bireysel idmanlar yapıyor. Ben Gaziemir’deki tesislerimize yakın oturduğum için tesise gidip sosyal mesafe ve izolasyona uyarak sahada çalışıyorum.” dedi.

TOP HASSASİYETİMİ KAYBETMEMELİYİM

Kaleciler ile diğer oyuncuların antrenmanlarının farklı olduğunu belirten başarılı eldiven, “Kalecilerin top hassasiyetini kaybetmemesi gerekiyor. Fizik kondisyon her oyuncu için geçerli ancak kalecilerin top hassasiyetini kaybetmemesi için topla çalışması gerekiyor. İdman sahasında kimsenin dokunmadığı sadece benim dokunduğum iki top var. Saha kenarındaki duvarlara kendi vurduğum topları tutuyorum. Antrenörümüzün bana vermiş olduğu programı uyguluyorum.” diye konuştu.

‘‘YENİ TRANSFERİM’’ SÖZÜNÜ TUTTUM

Sezonun ilk 13 haftasında forma şansı bulamayan ve 14. haftadaki Osmanlıspor maçında kaleyi devralan Cihan Topaloğlu, Altay TV’ye kamp röportajında söylemiş olduğu ‘Kendimi yeni bir transfer gibi görüyorum’ sözlerinin hatırlatılması üzerine şunları ifade etti: “Ben her zaman bana forma şansı gelecekmiş gibi kendimi hazır tuttum. Sezonun ilk yarısının başlarında hocalarım bana şans vermediler ama ben hep hazır olmam gerektiğini biliyordum. Hazır kalmaya devam etmek için iyi motive oluyordum. Osmanlıspor maçıyla bana şans geldi. İlk yarıyı 4 maç oynayarak kapattım. Devre arasında da hocalarımızla yaptığımız görüşmelerde bana güvendiklerini ifade ettiler. O sözler bende özgüven oldu. O günlerde ‘Altay’a yeni gelmiş bir transfer gibi hissediyorum’ demiştim. Sezonun ikinci yarısında bunu göstermiş oldum ve sözümü tuttum.”

KALEYİ BIRAKMAYA NİYETİM YOK

Takım içinde yaşanan rekabette kazananın Altay olduğunu vurgulayan başarılı kaleci, “Kaleciler arasındaki rekabet başarıyı getirdi. Bunda kazanan Altay oldu. Kim forma giyerse diğer arkadaşlarımız ona destek oluyor. Forma giymediğim dönemde Aydın ve Emre’ye hep destek oldum. Şimdi onlar da bana destek oluyor. Ancak benim kaleyi bırakmaya niyetim yok. En iyi şekilde kalan maçlarda kalede görev yapıp Altay’ı Süper Lig’e çıkarmak istiyoruz” diye konuştu.

KARAGÜMRÜK’TEN ALINAN BİR PUAN SÜPER LİG MEŞALESİNİ YAKTI

Liglere verilen mecburi aranın öncesi oynanan Karagümrük maçında kazandıkları bir puanın önemine dikkat çeken Cihan Topaloğlu, “Bu sezon unutamadığım birçok maç oldu. Taraftarımızın önüne ilk kez çıktığım Adana Demirspor maçını unutamam. Yine Hatayspor’a 1-0 mağlupken 2-1 kazandığımız maç da unutulmazlar arasında, ancak ligler tatil edilmeden önce oynadığımız Karagümük maçında son dakikada alınan bir puan çok önemliydi. O maçta ilk yarı çok kötü bir performans ortaya koyduk. İkinci yarı başlamadan önce soyunma odasında çok iyi motive olarak maça çıktık. Uzatmalarda da olsa bir puanı aldık. O maçta alınan bir puan bizi yarışın içinde tuttu ve Süper Lig için meşaleyi yaktı. Rizespor ile Süper Lig’e çıkma sevinci yaşamıştım. O sezonda da fazla forma şansı bulamamıştım. Altay ile 1. Lig’den Süper Lig’e çıkma sevinci yaşamak istiyorum” diye konuştu.

ALTAY ALSANCAK STADI’NA SÜPER LİG KALECİSİ OLARAK DÖNMEK İSTİYORUM

Bornova Doğanlar Stadı’nın kendilerine olumu katkı yaptığını da kaydeden başarılı eldiven, “İlk yarıda Atatürk ve Menemen’de oynadık. İki statta da taraftar desteğini tam hissedemedik. Doğanlar Stadı’nda Büyük Altay taraftarı ile bütünleştik. Taraftarımızın da desteği ile rakipleri baskı altına aldık ve burada oynadığımız maçların hepsini kazandık. Bir nevi yapımı kısa sürede bitecek Altay Alsancak Stadı’nın provasını yapmış olduk. Buradan Süper Lig’e yükselip Altay’ın evine Süper Lig file bekçisi olarak dönmek istiyorum. Orada başarılı sezonlar geçirmek istiyoruz”

ŞİMDİDEN AKHİSARSPOR MAÇINI DÜŞÜNÜYORUM

Liglere verilen aranın takımları nasıl etkileyeceği sorusuna ise başarılı file bekçisi, “Tüm takımlar bu aradan tabi ki etkilenecek. Bu süreci psikolojik olarak iyi atlatan takımlar ligler başladığında avantajlı duruma geçecektir. Elbette herkes lig yarışındaki fiziksel gücünde olmayacak. Bizler Altay’ın Süper Lig şampiyonluğuna kilitlendik. Ortak paydamız Altay’ın şampiyonluğu. En kısa zamanda maç oynanacakmış gibi kendimi hazırlıyorum. Şimdiden Akhisarspor ile oynayacağımız maçı düşünüyorum. Kendimi öyle motive ediyorum” cevabını verdi.

Cihan Topaloğlu, Büyük Altay taraftarlarını da maçlar yeniden başladığında yanlarında görmek istediklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı: “Taraftarlarımızı çok özledik. Ligler tekrar başladığında maçların seyircili ya da seyircisiz oynanacağına karar verilecek. En büyük temennimiz sağlık yönünden bir sıkıntı olmazsa taraftarımız önünde oynamak. Eğer seyircisiz oynanırsa onların desteğini her zaman yanımızda hissedeceğiz. Onlar yanımızdaymış gibi mücadele edip Süper Lig’e çıkacağımıza inanıyorum”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.