Çilek ve karbonatı karıştırıp dişlerinizi bununla fırçalarsanız...

Çilek ve karbonatı karıştırıp dişlerinizi bununla fırçalarsanız...

Çilek ve karbonatı karıştırıp dişinize sürünce bakın nasıl bir etkisi varmış...

Diş eti hastalıklarından muzdaripseniz diş eti hastalıklarına iyi gelen besin türleri sizler için iyi birer ilaca dönüşebilir. Diş ve diş eti hastalıklarını tedavi edecek besin türlerini sizler için hazırladık, işte o maddeler…


Diş ve diş eti hastalıklarını tedavi edecek besin türleri ile bu önemli sağlık sorunu artık tarihe karışacak. Belirli besin türlerini düzenli biçimde tüketerek diş eti sorunlarınızdan tamamen kurtulabileceksiniz. Diş eti hastalıklarını tedavi eden besin türleri neler, gelin birlikte göz atalım.
 

Süt ve peynir

Sağlıklı dişlere sahip olmak istiyorsanız gece yatmadan önce süt ve peynir tüketimi yapmanız tavsiye ediliyor. Süt ve peynir gibi protein yönünden zengin olan besin türleri diş sağlığı için birebir.
 

Naneli sakız

Ağız kuruluğu sorununuz varsa bunun için naneli sakız tüketimi yapabilirsiniz. Naneli sakız tükürük bezlerinin çalışmasında oldukça etkili bir ürün. 
 

Elma ve havuç

Elma ve havuç gibi lif yönünden zengin olan besinler diş sağlığı için gerekli diğer ürünler arasında yer alıyor. Dişleri temizleyen ve güçlendiren lifli gıdaları tüketmeye özen göstermelisiniz.
 

Çilek ve karbonat

Çilek dişlerde plak oluşumunu önleyen malik asite sahip bir meyve türüdür. Karbonat içinde yer alan sodyum bikarbonat ise diş yüzeyindeki lekeleri çıkarmak için oldukça etkili bir üründür.
 

Zeytin

Tuzlu su içinde beklettiğiniz zeytinler ile gargara yapabilirsiniz. Bu işlem diş etlerini güçlendirmesinin yanı sıra diş eti kanamalarına da iyi gelecek bir etken olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.