Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'den kritik uyarı!

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'den kritik uyarı!

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping Corona virüsü salgını ile ilgili açıklamada bulundu. 

Çin'de ortaya çıkan ve dünya çapında paniğe neden olan Corona virüsü salgının ardından Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, "Oldukça ciddi bir durum ile karşı karşıyayız" dedi.

Yerel haber ajansları Wuhan'da virüs tedavisi ile ilgili çalışan bir doktorun hayatını kaybettiği aktarırken Hong Kong Özel İdare Bölgesi ise salgına karşı acil durum ilan etti.

Cinping, salgının önlenmesi için yapılan bir toplantıda "Virüsün yayılması hızlandı. Ancak virüse karşı başlatılan savaş kazanılabilir" dedi. 

Çin'in Hubei eyaleti Sivil İşler Genel Müdür Yardımcısı Hu Yinghai, "Hastalık ile ilgili mücadeleyi sürekli ileriye taşıyoruz ancak şuan çok ciddi bir kamu sağlığı krizi ile karşı karşıyayız" dedi.

DOKTOR HAYATINI KAYBETTİ

Yerel medyanın aktardığına göre, virüs tedavisinin yapıldığı hastanede 62 yaşındaki doktor Liang Wudong, hayatını kaybetti. Yerel basındaki haberler göre Pekin, eyaletler arası otobüs seferlerini 26 Ocak itibariyle durduracak.

Corona virüsü salgını nedeniyle Çin'in Hong Kong Özel İdare Bölgesi’nde acil durum ilan edildi. Salgın nedeniyle hükümetin en yüksek acil durum seviyesine geçtiğini ve tatilde olan okulların, üniversitelerin 17 Şubat'a kadar kapalı kalacağını açıklayan Lam, "Hong Kong'da ciddi ve yaygın enfeksiyonlar görmedik, ancak bunu ciddiye alıyoruz ve salgının önüne geçmeyi umuyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.