“Çocuk Dostu Bütçe ve Strateji Geliştirme Eğitimi”ne Çiğli Belediyesi de katıldı!

“Çocuk Dostu Bütçe ve Strateji Geliştirme Eğitimi”ne Çiğli Belediyesi de katıldı!

UNİCEF ve Türkiye Belediyeler Birliğinin beraber düzenlediği eğitimde çocuk dostu kent olmanın gerekleri, çocuk dostu bütçe, çocuk dostu uygulama stratejileri üzerine eğitimler verildi.

UNICEF’in Çocuk Dostu Kentler uygulaması bünyesinde Ankara’da gerçekleşen “Çocuk Dostu Bütçe ve Strateji Geliştirme Eğitimi”ne Çiğli Belediyesi de katıldı.   Çiğli Belediyesi’ni yeni kurulan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünün temsil ettiği eğitimde ayrıca atölye çalışmaları yapıldı. Eğitimlerde Çiğli Belediyesi’nin çocuklara yönelik çalışmaları da anlatıldı.

Çiğli’de Gülümseyen Çocuklar

Çiğli’nin çocuk dostu kent olması için çalıştıklarını belirten Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü,  “Çocukların güldüğü ve çocukluklarını yaşadığı bir Çiğli yaratmayı amaçlıyoruz. Süreci sadece çocuklar üzerinden kurgulayamayız. Çocuk, kadın ve aileyi bir bütün olarak ele alıyoruz. Eğitime giden arkadaşlarımız Çiğli için fayda sağlayacak bilgiler ve bağlantılarla döndüler. Çocuk dostu bütçe uygulamasını ve stratejisini daha teknik olarak uygulama becerisini kazandılar. Belediye olarak yapmayı düşündüğümüz uygulamalar bu tür eğitim ve ağlarla daha sistematik hale gelecek. UNİCEF’in eğitim sürecine ve ağına dahil olarak bu düşüncemiz doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

2-659.jpg

Çocuk Meclisi Kurulacak

Çiğli’de çocuk meclisinin kurulması için çalışmaların başladığına dikkat çeken Başkan Gümrükçü, “Çiğli nüfusunun yaklaşık üçte biri çocuk. Çocukların düşünceleri, fikirleri, çözüm önerileri ve projelerine ihtiyacımız var. Çiğli’nin yönetimine katılmaları için onların büyümelerini beklememize gerek yok. Kent Konseyimiz kurulurken konsey bünyesinde çocuk meclisi faaliyete geçecek. Çocuklarla ilgili konulara çocukların kendisi karar verecek. Bir park yaparken tasarımını çocuklarla yapacağız. Çocuk projelerine çocukların kendisi karar verecek ve uygulamada bizzat yer alacaklar. Demokrasi kültürünü yerleştirmek için çocuklarımızı şimdiden karar mekanizmasına dahil edeceğiz” diye konuştu.

Çocukları ihmal ve istismardan koruyacağız

ÇİBEM’de hali hazırda bin 500 çocuğun eğitimlerine destek kursları düzenlediklerini hatırlatan Başkan Gümrükçü sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu sayıyı artıracağız. Eğitime daha fazla destek vereceğiz. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz bünyesinde istismara karşı eğitimler ve çalışmalar düzenleyeceğiz. Danışma merkezlerimizde de kadınlar ve çocuklara her türlü desteği vereceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.