Çocuk Haklarının Dünü Bugünü ve Geleceği konferansı düzenlendi!

Çocuk Haklarının Dünü Bugünü ve Geleceği konferansı düzenlendi!

Avrasya Hastanesi, Türkiye'de Çocuk Haklarının Dünü Bugünü ve Geleceği adlı bir konferansa ev sahipliği yaptı.

Oturum Başkanlığını Prof. Dr. Asiye NUHOĞLU’nun yaptığı konferansta, Çocuk Bakış Açısı İle Çocuk Hakları adlı sunumu Enes SELALMAZ, Günümüzde Çocuk Hakları Bildirgesi’ni Arif AKŞİT, Prematüre Bebek Hakları adlı sunumunu ise Anne Ve Bebek Sağlığı Vakfı adına Zuhal RAMAZANOĞULLARI, yaptı. Saygın sivil toplum kuruluşlarından ERDODER ( Erken doğan çocuklar derneği ) adına Başkan Canan GÖZTEPE, Türk Kalp Vakfı adına Başkan Kenan GÜVEN ve ekibi  ( Kadınla Başlar Derneği) kurucularından Emine KÜÇÜKALİ toplantımızı onurlandırırlar. 

Çocuklarımızın haklarının savunucusu olmaya devam edeceğiz

20 yılı aşan tecrübesini, güvenle inşa ettiği güçlü bağlarla buluşturarak Türkiye’nin şifa kapısı haline gelen Avrasya Hastanesi, başlattığı sosyal projelerle farklı bir noktada konumlanmayı başarıyor. Birçok kez toplumsal bilinç ve farkındalığın arttırılması amacıyla halka ücretsiz seminerler veren ve önemli isimleri kamuoyuyla buluşturan Avrasya Hastanesi 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü vesilesiyle önemli bir çalışmaya daha imza atıyor. 

Sağlık alanında sundukları yüksek hizmet kalitesinin yanı sıra toplumun tüm kesimine karşı sorumluluk hissettiklerinin altını çizen Avrasya Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Urlu; “Özellikle de çocuklarımıza güzel yarınlar borçlu olduğumuzu düşünüyoruz. Ancak daha çok çalışarak, onların uluslararası anlaşmalarla da kabul edilen haklarını yerine getirerek bu borcu ödeyebileceğimize inanıyoruz. Dolayısıyla bu konuda ne kadar çok bilgi edinirsek ne kadar çok farkındalık düzeyimizi yukarılara taşırsak o kadar çok yol almış oluruz. Biliyorsunuz ki, 20 Kasım 1989 tarihinde;  Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşme, 193 ülke tarafından onaylanmıştır. Çocuk Haklarına Dair Sözleşme, Türkiye Cumhuriyeti tarafından 14 Eylül 1990 tarihinde kabul edilmiştir. Bu konuda ülkemizde birçok önemli çalışma yürütülse hakları yasalarca korunsa da fırsat eşitliğinin sağlanamaması sebebiyle hala binlerce çocuk temel haklarına bile ulaşamamaktadır. Bu noktada hepimize büyük işler düşmektedir” dedi.

Öncelikle çocuklara verilen hakların öğrenilmesi gerektiğine dikkat çeken Urlu, ailelerin, kurumların ve diğer tüm mekanizmaların entegre, efektif ve işlevli bir çalışma politikası oluşturarak ilerlemeleri gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.