Çocuk Odaları

Çocuk Odaları

Çocukların okulları haricinde en çok vakit geçirdiği yerler odalarıdır.

Bu yüzden ebeveynler de çocuklarının sıklıkla vakit geçirdiği bu yerleri daha özenli kılmaya çalışmaktadırlar. Kupa genç odası sektöründe genç ya da çocuk odası ve takımları dendiğinde akla ilk gelen markalardan gelmektedir. Ebeveynler bazen takım olarak tek seferde alsa da bazı ebeveynler de kendileri tasarlamak ve birçok farklı mobilyayı bir araya getirmek istemektedirler.

Çocuk odası modelleri içerisinde en önemli olan şey çocuğun içeride rahatça vakit geçirebilmesidir. Bir arkadaşı geldiğinde ya da tek başına olduğunda oyun oynayacak bir ortamı olması en önemlisidir. Bu yüzden eşya seçerken ebeveynler eşyaların küçük ama kullanışlı olmasına dikkat etmektedir.

Çocuk Odaları Nasıl Olmalıdır?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi çocukların odalarında rahatça vakit geçirebilecek bir alana sahip olmaları en önemlisidir. Ardından önemli olan ise çocuklara bu alanı sağlayacak mobilyalar almaktır. Çocuğun her eşyasının sığacağı ve rahat olabilecek mobilyalar almak gerekmektedir. Ancak bununla birlikte büyük olmamaları da önemlidir. Büyük olmaları çocuğun oyun alanını kısıtlayacaktır.

Bununla birlikte gereken her şeyde odada olmalıdır. Çocuk odaları içerisinde ufak bir kütüphane olması şarttır örneğin. Ancak odada yeterince yer yoksa bu kütüphane duvar üzerine asılan bir kitaplık olabilir ve yerden fayda sağlanabilir.

Çocuk Odalarını Kim Seçmelidir?

Çocuk odalarını ebeveynler seçmelidir ancak renkleri çocukların seçmesi çok daha doğru olacaktır. Rengini seçen çocuklar böylelikle aidiyet duygusu hissedecektir. Bununla birlikte isterseniz siz modelleri eleyebilir ve elenenler arasından çocuklarınıza seçtirerek yine aidiyet duygusunu kurmalarını sağlayabilirsiniz. Yani yarı yarıya seçim yapmak en iyisidir. Böylelikle herkesin istediği olur ve ortaya güzel bir oda çıkar. Aile kontrollü biçimde çocuğun seçim yapmasını sağlamalıdır.

Çocuk Odalarının İçerisinde Neler Bulunmalıdır?

Elbette bir çocuk odasında yatak, giysi dolabı ve bir çalışma masası bulunmalıdır. Çocuk okula giden bir yaşta olmasa dahi resim vb. çizmek için buna ihtiyaç vardır. Yatak önemlidir ancak eğer alan dar ise tek kişilik ranzalar tercih edilebilir. Ancak çocuk ranzadan inebilecek ve ranzaya çıkabilecek yaşta olmalıdır. Bu ranzalar sayesinde çalışma masası bir yere konur ve dolap için alandan kazanılır.  Bunlar gibi zaruri şeyler dışında bulunabilecek her şey odanın kapasitesine ve ailenin tercihlerine bağlıdır.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.