ÇOCUKLAR EGE’DE ÖĞRENİYOR

ÇOCUKLAR EGE’DE ÖĞRENİYOR

Ege Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi(EGEÇEM), sömestr tatilinde çocuklara “Monotip ve Kolografik Baskı Uygulamaları” öğrenme ve üretme imkanı sunacak.

Program kapsamında monotip baskı tekniği ve kolografi baskı tekniği ile baskıresim uygulaması yapılacak. 
Monotip baskı eğitiminde çocuklar düz bir yüzeyde boya ile farklı teknik uygulama ve malzeme ile yapılan resmi kağıda aktaracak. Çocuklar bu çalışmada cam veya muşamba levha, akrilik boya veya parmak boyası, kağıt, merdane ve fırça kullanacak.

 

Kolografik baskı eğitiminde ise çocuklar baskıya uygun farklı malzemeleri aynı kalıp üzerinde bir araya getirerek oluşan dokusal zenginliği yüksek; üzerinde hem alçak hem de yüksek baskının özelliklerini taşıyan deneysel bir baskıresim tekniği öğrenecek. Bu sırada mukavva, israil tutkalı, baskı için kağıt, farklı dokularda kağıtlar, ip, kumaş, dantel, tüy, yaprak, torba, aliminyum folyo ve kum gibi doğal ve yapay pek çok obje, doku vermek için kullanılacak.


Program 10-16 yaş arası çocukları kapsayacak. 29 Ocak 2018 tarihinde başlayacak olan eğitim, Doç. Dr. Dizar Ercivan Zencirci koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.