ÇOCUKLAR İÇİN OKURLA YAZAR UZAKTAN BULUŞTU

ÇOCUKLAR İÇİN OKURLA YAZAR UZAKTAN BULUŞTU

İzmir Foça'da bulunan Reha Midilli İlkokulu öğretmen ve öğrencilerinin  yürütmekte oldukları e-twinning projesi kapsamında  yazar Seda Moraligil ile 10 değişik ilden veliler uzaktan buluştular.  

“Çocuğum Ne İster” kitabını önceden okuyan veliler yazara kitabın içeriği ve çocuk ebeveyn ilişkileri konularında sorular yönelttiler.

TELEFONLAR RAFA KİTAPLAR MASAYA

Mili Eğitim Bakanlığı bünyesinde, Reha Midilli İlkokulu 2/A sınıf öğretmeni Yeliz Abayır Nakçı koordinatörlüğünde gerçekleştirilen “Anne ve Baba! Telefonlar Rafa, Kitaplar Masaya” adlı proje çocukların yanısıra velileri de kitap okumaya teşvik ediyor. Projeye 10 değişik ilden öğrenciler ve velileri katılım sağlıyor.

yeliz-albayir-nakci-1.jpg

Çeşitli safhalardan oluşan projenin “Okur Yazar Buluşması” etkinliği kapsamında “Çocuğum Ne İster” kitabının yazarı Seda Moralıgil ile veliler uzaktan (on-line) buluşturuldu. Veliler okudukları kitapta geçen konularla birlikte başta anne- baba- çocuk ilişkileri olmak üzere, ergenlik, yaş gruplarında çocukların gelişimine nasıl katkı verilebileceği, dönemsel olarak dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında  yazara sorular yönelttiler.

Edinilen bilginin kalıcı olmasının da amaçlandığı buluşma ekran görüntülerinden fotoğraf çekimiyle tamamlandı.  

seda-moraligil.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.