Çocukların Cep Telefonu Sahibi Olma Yaşı Düştü

Çocukların Cep Telefonu Sahibi Olma Yaşı Düştü

ESET tarafından Amerika, İngiltere, Almanya ve Rusya’da çocuk sahibi anne babalarla yapılan anket cep telefonu sahip olma yaşının çok düştüğünü ortaya koydu.

Bilgisayar ve internet güvenlik sistemleri yazılımcılığının önemli şirketlerinden ESET'in çocuk sahibi anne ve babalarla yaptığı ankette çocukların cep telefonu sahibi olma yaşının düştüğü ortaya çıktı. Amerika, İngiltere, Almanya ve Rusya’da yapılan anket çocukların çok erken yaşta teknolojiyle tanıştıklarını ortaya koydu.

Çocuklarının çok erken yaşlarda teknolojiyle kuşatılmalarını ailelerin olumlu karşılamadığını söyleyen ESET güvenlik uzmanı Ondrej Kubovic, dört ülkede gerçekleştirilen anketten elde edilen en önemli sonucun bu olduğunu belirtti.

Sosyal medya hesabı açma yaşı da düştü

Çocuk sahibi anne ve babalar üzerinde yapılan ankette çocuklarının sosyal medya hesaplarını kaç yaşında açtıkları sorulduğunda Rusya'da 8, ortalama olarak 10 yaş ortaya çıktı. Ancak dünyanın en popüler ağları olan Facebook ve Twitter kayıt olmak için 13 yaşı, dünyanın en popüler video paylaşım sitesi ise 18 yaşı şart koşuyor. Öte yandan Rusya'da 8 yaşa düşen sosyal medya hesabı açma yaşının yanı sıra ülkenin en popüler sosyal medya sitesi Vkontakte de 18 yaşı şart koşuyor.

 

 

Cep telefonu kullanım yaşı ortalama 8

Amerika, İngiltere ve Almanya'da, yapılan anket sonucu çocukların cep telefonuna sahip olma yaşının 8'e kadar düştüğü ortaya çıktı. Rusya'da bir yaş daha düşen cep telefonuna sahip olma yaşı ise 7. Çocukların ilk uygulama yüklemeye başladığı yaşlar ise, Almanya'da 10, İngiltere ve Amerika'da 9, Rusya'da ise 8.

Çocukların internette yaptıklarının takip edilmesi

Anketten çıkan bir diğer sonuca göre aileler çocuklarının internette neler yaptığını, hangi sitelere girdiğini veya kimlerle konuştuğunu takip ediyorlar. Program aracılığıyla çocuklarını en fazla takip eden aileler İngiltere'de bulunuyor. Ankette söz konusu programlar vasıtasıyla çocuklarını takip eden ailelerin oranı İngiltere'de yüzde 72.8 oranında çıktı. Çocuklarının interneti nasıl kullandığını takip edenler arasında en düşük oran ise Almanya'da yüzde 33.5 olarak çıktı

 

Anket sonuçlarına göre, aileler çocuklarına ev anahtarının kopyasını ABD'de 10, İngiltere'de 9, Almanya'da 8, Rusya'da ise 7 yaşında teslim alıyor. Öte yandan anket sonuçlarında belirtildiği üzere,  çocuklar 9 yaşından itibaren anne veya babalarından bağımsız ve denetlenmeyecek şekilde internet kullanmaya başlıyorlar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.