Çöplük manzaralı mezar!

Çöplük manzaralı mezar!

İzmir’de yeni mezarlıkta yaşananlar, ölülere saygısı olmayanın, dirileri saygısı olmaz’ sözünü düşündürmeye yetti. Yeni mezarlığın hemen yakınında bulunan alan çöp yığınları mezara ziyarete gelenleri şok etti.

Medya Ege- İzmir’in Kemalpaşa İlçesi’ne bağlı Ören Mahallesi’ndeki Ören Mezarlığı’na, ölülerini ziyarete gidenler tepki içinde geri dönüyorlar.

 

Yeni Ören Mezarlığı’nın yanında bulunan boş alan, kimliği belirsiz kişiler tarafından çöp depolama alanı haline getirildi. Gece, gündüz demeden evlerindeki, bahçelerindeki, çöp kutularındaki çöpleri arabalarla boş alana getirip, dökmeye başladı. Kısa sürede, bakımlı mezarlığın yanında çöp dağları oluşmaya başladı.

arc_3718.jpg

Mezarlarda yatan yakınlarının ziyarete gelen vatandaşlar ise bu duruma tepki göstermeden edemediler. ‘Ölüye saygısı olmayanın, diriye saygısı olmaz’ diyerek tepkilerine veren vatandaşlar, mezar dibindeki boş alanın çöp alanına dönüşmesi bir yana Kemalpaşa Belediyesi’nin bu duruma seyirce kalmasına da sert tepki verdiler.

arc_3719.jpg

Belediyenin, ölülerine karşı yapılan bu saygısızlığa karşı duyarsız kalmasını eleştiren vatandaşlar, “Ölülerimizin yanını çöp alanı haline getirmeye utanmayan insanlar ile bu alanı korumayı beceremeyen, çöp depolama alanına dönmesini seyreden bütün görevlileri şiddetle kınıyoruz. Bizlere saygıları yoksa ölmüşlerimize saygıları olmalı. Başkan Rıdvan Karakayalı’yı buraya gelip, görmesini ve acil bir önlem almasını istiyoruz” dedi.

arc_3721.jpg

arc_3722.jpgarc_3725.jpgarc_3729.jpgarc_3734.jpgarc_3735.jpgarc_3737.jpgarc_3739.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum