Corona virüs aşısı iki hafta içinde insanlar üzerinde denenecek!

Corona virüs aşısı iki hafta içinde insanlar üzerinde denenecek!

Aşı Bilimi Profesörü Sarah Gilbert, virüse karşı Eylül ayında aşıyı geliştireceklerine olan inançlarının çok yüksek olduğunu ifade etti.

Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve kısa sürede dünyaya yayılan corona virüs testi pozitif çıkan kişi sayısı 1 milyon 700 bini geçti. Hastaların 500 bini ABD'de, 158 bini İspanya'da, 125 bini ise Fransa'da yaşıyor. İngiltere'den gelen haberlere göre corona virüs aşısı iki hafta içinde insanlar üzerinde denenebilecek. İngiltere'nin önde gelen aşı bilimi profesörleri arasında yer alan Prof. Gilbert, denemelerin olumlu sonuçlanması durumunda milyonlarca doz aşının geliştirilebileceğini açıkladı.

Prof. Gilbert, kendisi liderliğindeki ekibin aşıyı Eylül ayında geliştireceğinden 'yüzde 80 oranında emin olduğunu' belirtti.Corona virüs aşısı, geliştirilmesinden sonra iki hafta içinde insanlar üzerinde denenebilir.

İngiliz hükümeti daha önce aşı denemelerinin olumlu sonuç vermesi halinde, milyonlarca doz aşının geliştirilmesini finanse edebileceğini açıklamıştı.Şu anda dünyada çok sayıda ülkede aşı geliştirme çalışmaları olağanüstü bir hızla sürüyor.Avustralya'nın ulusal bilim kurumu laboratuvar denemelerinin sonuçlarını değerlendirecek ve aşının insanlar üzerinde denenmesinin güvenli olup olmadığına karar verecek.ABD'de ise son olarak bir bant aşı fareler üzerinde başarıyla test edildi. Pittsburgh Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden bilim insanları, mikro iğneli bant formundaki bir aşının fareler üzerinde başarıyla denendiğini duyurdu,

0x0-son-dakika-haberi-corona-viruse-karsi-asi-calismalarini-dunyaya-duyurdular-iki-hafta-icinde-1586604577464.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.