Cumhur İttifakı'nın gözde adayı... Buğra Akın!

Cumhur İttifakı'nın gözde adayı... Buğra Akın!

Arif Çayan yazdı..

AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi, yerel seçimlere o kadar güçlü ittifakla girdi ki, daha önceki Cumhur İttifakını daha da güçlü.

Her iki partinin de genel başkanları da, bu güçlü ittifaka anlatırken, sık sık ve açık açık teşkilatları, partilileri ittifaka zarar verecek açıklamalardan uzak durmaları konusunda uyardı.

İşte bu liderlerin her şeyine dikkat ettiği Cumhur İttifakının, İzmir’in turistik ilçesi Dikili Belediye Başkan Adayı Buğra Akın oldu.

Akın, belediyeye, belediye işlerinde uzun yıllar aktif olarak bulunduğu için, diğer belediye başkan adaylarından tık daha avantajlı.

Çünkü, Buğra Akın ilk olarak 2012’de Çandarlı Belediyesi Fen İşlerinde görev yaptı. Sonra 2014 yılında başarılı çalışmalarını devam ettirerek Dikili Belediyesi Yapı Koordinatörlüğü görevi verildi. 2016 yılından itibaren ise, yine aynı belediye de Fen İşleri ve İmar Şehircilik Müdürlüğü görevini sürdürdü.

Yani, başkan adayı olduğu belediye de çalıştı, belediyecilik, Dikili için sahalarda çalışarak hizmet etti.

Şimdi Cumhur İttifakının Dikili Belediye Başkan Adayı.

Hem mimar, hem de mühendis.

Hem İngilizce biliyor, hem de Almanca.

1975 yılında İzmir’in en güzel semtlerinden birisi olan Güzelyalı’da dünyaya gelmiş, yani göçerek gelen değil, doğarak yaşadı İzmir’i.

Bu kadar özelliği bir arada bulundurmasındandır ki, Cumhur İttifakı içinde tercih edilen isim oldu.

Hem AK Parti, hem de MHP, ‘Bizim ortak adayımız’ dedi.

Belediyeciliği bizzat caddelerinde, sokaklarında, mahallelerinde yaşayarak öğrendiği Dikili’de şimdi bu işin başı olmak yani Belediye Başkanı olmak için varım dedi.

Haklı bir çalışma, haklı tecrübe, haklı bir istek ve haklı bir mücadele.

Dikili’de yaşayanlar, yerel seçimlerin ana siyasi argümanı olarak kabul edilen, adayın kimliğine, kişiliğine ve yaptığı işlere göre seçim yaparsa, Dikili’de sadece belediye başkanını değil, hizmet anlayışını da değiştirmiş olacaktır.

Yerel seçimlerde değişimin ana nedeni her zaman hizmet olmuştur. Partilerin isimleri kadar, adayın isminin seçim sonuçlarına etkilediğini siyaset uzmanları her zaman vurgulamıştır.

Cumhur İttifakının Dikili Belediye Başkanı Adayı Buğra Akın da, bana göre seçim sonuçlarını ciddi anlamda etkileyebilecek, ciddi anlamda değiştirecek bir isim.

Akın’ın, yıllarca belediye, çok aktif görevlerde çalışmış olması, ona neyin yanlış yapıldığı, neyin eksik yapıldığı noktasında bilgi sahibi olmasının sağlamıştır.

Cumhur İttifakı Dikili Belediye Başkan Adayı Buğra Akın’ın, seçim çalışmalarında seçmenin karşısına çıkıp, ‘Yıllarca size belediye çalışanı olarak bana verilen görevlerle hizmet etmeye çalıştım, ama bunun içinde hizmet olarak sizlere verilmeyenleri, verilmesi gerekli olanları da çok net gördüm. Onları size verebilmek için belediye çalışanı değil, belediye başkanı olmam, o beklediğiniz hizmetleri verebilmek için projeler üretmek gerekiyor’ demesi sanırım yeterli olur.

Dikili İlçesi’nde yaşayan insanlar iki şeyi sever.

Bir Dikili’yi sevenleri sever, bir de Dikili’yi güzelleştirenleri.

Buğra Akın da Dikili’yi güzelleştirecektir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.