Cumhurbaşkanı Erdoğan 120 saat mühleti hatırlatıp resti çekti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan 120 saat mühleti hatırlatıp resti çekti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, verilen 120 saatlik mühlet içerisinde hazırlanan 13 maddelik şartların yerine getirilmemesi durumunda 'Barış Pınarı Harekatı'nın kaldığı yerden devam edeceğini duyurdu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

ABD'lilerle bu konuda ilerleme sağlamaya çalıştık ama olmadı. Bunun üzerine 9 Ekim Çarşamba günü saat 16.00'da harekatı başlattık. Bu harekat anlık olarak gerçekleşmedi. 3-4 yıllık evveliyatı vardı. Harekattan önce ABD Başkanı Trump ile yapacağımız harekatla ilgili konuştuk. Bunun üzerine ABD, askerlerini bölgeden çekeceğini açıkladı ve operasyon başladı.

Harekatımızın 2 temel amacı vardır. Birincisi terör örgütünü sınırlarımızdan uzaklaştırmaktır. İkincisi de 3,6 milyon Suriyeliyi kendi topraklarında iskan etmektir. Barış Pınarı Harekatında 30 km derinliğe ulaşınca ABD ve bazı AB ülkelerinin tavrı değişti. Bin 360 km alan ile 65 yerleşim yerini kontrol altına aldık. 4 askerimiz ile 74 Suriye Milli Ordusu mensubu şehit düştü. 750 terörist etkisiz hale getirildi. Havan ve füze saldırılarında 20 vatandaşımız şehit oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.