Cumhurbaşkanı Erdoğan Belçika'daki Saldırıyı Kınadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Belçika'daki Saldırıyı Kınadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün sabah erken saatlerde Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleştirilen terör saldırılarını yaptığı yazılı açıklama ile kınadı.

Bugün sabah erken saatlerde Belçika'nın başkenti Brüksel'de Zaventem havaalanında düzenlenen çifte terör eyleminden sonra, Maelbeek metro istasyonunda 3. bir terör eylemi gerçekleştirilmiş, eylemlerde en az 34 kişi hayatını kaybetmiş ve 100'ün üzerinde insan yaralanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili olarak bir açıklama yaparak Brüksel'de gerçekleştirilen terör eylemlerini kınadı. Erdoğan'ın yaptığı yazılı açıklama Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden tarafından servis edildi.

Yapılan yazılı açıklamada, Erdoğan insanlık dışı olarak değerlendirdiği terör eylemlerini lanetleyerek; "Bu menfur saldırılarda yaşamını yitirenlerin yakınlarına ve Belçika halkına en içten taziyelerimi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyorum." dedi.

Kısa bir süre önce Ankara'da PKK'ya bağlı TAK, İstanbul'da ise IŞİD tarafından gerçekleştirilen terör saldırılarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  teröristlerin bu sefer de Brüksel'i hedef aldığının altını çizdi. Eylemleri gerçekleştirenlerin, insani ve ahlaki hiçbir değeri tanımadığını söyleyen Recep Tayyip Erdoğan; "Türkiye bu zor gününde Belçika’nın yanındadır. Farklı terör örgütlerinin alçakça saldırılarına maruz kalmış olan halkımız, Belçika halkının acısını derinden hissetmekte ve paylaşmaktadır." diyerek birlik mesajı verdi.

 

Açıklamada Türkiye'deki bütün terör örgütleriyle, mücadele edileceğini vurgulayan Erdoğan, Belçika ile Türkiye Cumhuriyeti'nin müttefik olduğunu belirterek; " her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu vurgulamak isterim." cümlelerine yer verildi.

Erdoğan son olarak teröre karşı birlikte mücadele çağrısı yaparak şu ifadeler kullandı; "Brüksel’deki menfur saldırılar, terörün bir özgürlük mücadelesi olamayacağını; terörün her türüne karşı hep birlikte mücadele etmemiz gerektiğini açıkça ortaya koymuştur."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.