Cumhurbaşkanı Erdoğan Brookings Enstitüsü'nde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Brookings Enstitüsü'nde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Brookings Enstitüsü'nde yaptığı konuşmaya bugün Diyarbakır'da gerçekleştirilen bombalı terör saldırısını kınayarak başladı. Şehitlere rahmet ve yaralılara acil şifalar dileyen Cumhurbaşkanı terör saldırılarının teröre karşı mücadele azminde kesintiye yol açmayacağını belirterek, terör örgütünün köşeye sıkıştıkça bu tarz eylemlere yöneldiği belirtti.

Terörü engel olmaktan çıkaracağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terörün milletin ve güvenlik güçlerinin kararlılıklarıyla Türkiye'nin önündeki engel olmaktan çıkaracaklarını belirterek, çeşitli kılıflar altında himaye gören terörün aldığı cesaretle Türkiye'yi ve vatandaşlarını hedef almaya devam ettiğini belirtti. Teröre tahammülü kalmadığını belirten Cumhurbaşkanı, gerçekleştirilen saldırıların başta Avrupa ülkeleri olmak üzere tüm dünyanın PKK ve uzantılarının gerçek yüzlerine vesile olmasını diledi.

"Eli kanlı diktatörleri durdurmak bir yana..."

Küresel sorunlara da değinen Erdoğan, uluslararası toplum olarak yapılmasını gereken diyerek, küresel sorunlara karşı nasıl kapsamı çözümler bulunabileceğini tartışmak olduğunu ifade etti. Bugün uluslararası toplumun eli kanlı diktatörleri durdurmadığı söyleyen Cumhurbaşkanı, gözünü kırpmadan masumları öldüren teröristlere terörist denilmesinde zorlanıldığını ifade etti.

Etrafımızdaki krizler insan odaklı yaklaşımımızda sapmaya neden olmadı dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya gündemini meşgul eden bütün sorunların Türkiye'nin etrafında cereyan ettiğini belirterek, Türkiye'nin bütün sorunlarla beraber adeta kuşatılmış bir ülke olduğunu söyledi. Erdoğan, Türkiye'nin etrafında yaşanan krizlerin insan odaklı yaklaşımlarında sapmaya sebep olmadığını söyleyerek, bu yaklaşımın uzun vadede, hatta küresel düzeyde barış ve istikrarı sağlayacağına inandığını söyledi.

Brookings Enstitüsü'nün arşivinde de olabileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı 2000li yıllarda Türkiye'nin dış yardım alan bir ülke olduğunu söyleyerek, bugün Türkiye'nin milli gelirine göre dünyanın en çok yardım yapan ülkesi konumunda olduğunu belirtti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.