Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dörtlü bir çete kurdular"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dörtlü bir çete kurdular"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu CHP zihniyetinin tarihi ezan ve cami konusunda zaten bu tür hoyratlıklarla doludur ama Taksim'deki hadise, gerçekten ibretliktir" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayrağa ve ezana tahammülü olmayanların ittifakı ile girilen bir seçim sürecinin yaşandığını belirterek, "Ezana hürmet etmeyen, bayrağa hürmet etmez. Ezana saygısı olmayanın, bu millete saygısı olmaz. Ezana sahip çıkmayan, bu ülkeye de sahip çıkmaz. Ezana sahip çıkmayanlar, Allah korusun, yarın öbür gün düşman kapımıza dayandığında, tıpkı 15 Temmuz'da darbecileri alkışladıkları gibi onları da alkışlarlar" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu yanındaki alanda düzenlenen mitingde Mersinlilerle buluştu. Adana mitinginin ardından helikopterle Mersin’e geçen Erdoğan’ın gelişi dolayısıyla kentte geniş güvenlik önlemleri alınırken, İsmet İnönü Bulvarı ile alanın etrafındaki cadde ve sokaklar trafiğe kapatıldı. Miting alanını dolduran vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılanan Erdoğan, 31 Mart seçimlerinde Mersinlilerden Cumhur İttifakı adaylarına destek istedi. 

Konuşmasına başlamadan önce vatandaşlarla birlikte seçim şarkısını söyleyen Erdoğan, Mersinlileri, "Denizin, toprağın inci yerin, gönlümde birinci, eğilmesin başın Mersin" sözleriyle selamladı. 

"Bayrak düşmanları hala aynı bataklıkta çırpınmaya devam ediyor" 

Bu toprakları vatan haline getirmenin de vatan olarak korumanın da bir bedeli olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Biz bin yıldır bu bedeli ödüyoruz. Yurdumuzun her köşesinde dalgalanan bayrağımız, bu toprakların vatanımız olduğunun ispatıdır. Vakti geldikçe şehirlerimizin semalarında yankılanan ezanlarımız da bu toprakların vatanımız olduğunun ispatıdır. Ülkemizde bayrağa tahammülü olmayanlarla, ezana tahammülü olmayanların ittifakı ile girdiğimiz bir seçim süreci yaşıyoruz. Bölücü örgütten emin olan partinin, bayrağımıza tahammülsüzlüğünün, mitinglerinden kongrelerine kadar sayısız örneğine şahit olduk. Daha da ötesi bayrağımızı yakmaya, yırtmaya çalışanları, gönderden indirmeye kalkanları gördük. Milletimiz her seferinde bunlara derslerini vermesine rağmen, bayrak düşmanları hala aynı bataklıkta çırpınmaya devam ediyor. Önceki gün Taksim'de CHP'nin ve HDP'nin öncülüğünde güya kadınlar günü için bir araya gelen bir güruhun, ezana ıslıklarla, sloganlarla saygısızlığını herhalde gördünüz. Bu CHP zihniyetinin tarihi ezan ve cami konusunda zaten bu tür hoyratlıklarla doludur ama Taksim'deki hadise, gerçekten ibretliktir" diye konuştu. 

"Dörtlü bir çete kurdular, işte asıl kimlikleri bunların, bayrak düşmanlığı" 

Taksim'de yaşanan hadiseyi vatandaşlara sinevizyon eşliğinde izleten Erdoğan, "Aynı toplantıda sergilenen ve kadınlara en büyük hakaret olarak gördüğüm diğer rezillikleri bir kenara bırakıyorum. Sadece ezana yapılan bu saygısızlık dahi bu seçimlerin aslında ülkemizin ve milletimizin geleceği açısından nasıl bir karar seçimi olacağını gösteriyor. 31 Mart'ta meseleyi basitleştirmeye çalışanlar, asıl niyetlerini işte bu tür görüntülerle ortaya seriyor. Seçimlere şöyle bir görüntü ile gidiyoruz. Biz gönül belediyeciliği diyoruz, gönüller kazanmak için çalıştığımızı söylüyoruz, belediye işi gönül işi diyerek, milletimize herkesi kucaklayan bir belediye yönetimi taahhüt ediyoruz. Onlar ise bayrağımıza ve ezanımıza saygısızlık yaparak, doğrudan istiklalimize ve istikbalimize saldırıyor. Bunun için kimi yerde gizli, kimi yerde açık ittifaklar kuruyorlar. Şu anda CHP kiminle ortak? HDP ile. Başka? Bunun yanında sözde İYİ Parti. Başka? Saadet Partisi. Dörtlü bir çete kurdular. Bunlara ortak oldular. İşte asıl kimlikleri bunların, bayrak düşmanlığı. Bayraklarımızı nasıl yakıyorlar görüyorsunuz. Bu Bay Kemal, Avrupa'da yaptığı ziyarette, maalesef Alman Parlamentosu’nda YPG paçavrasını çıkarıp gösteren kadınla yan yana resim sergiliyor, fotoğraf veriyor. Mersin'de şu anda CHP'ye, HDP'ye gönül veren kardeşlerim, acaba bu seçimde bunlara oy verecek mi" ifadelerini kullandı. 

Ardından HDP'li yöneticilerin yaptığı konuşmaları da sinevizyon eşliğinde yine vatandaşlara izleten Erdoğan, "Bunlar yatırımlara da karşı. Mardin'e hızlı trenden bahsediyorum. Diyor ki, 'Hızlı trenin Mardin'de ne işi var?' Bunlar bu işte" şeklinde konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.