Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kongo Cumhurbaşkanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kongo Cumhurbaşkanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi ziyaret için Türkiye’ye gelen Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Felix Antoine Tshisekedi Tshilombo’yu resmi törenle karşıladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye gelen Tshilombo için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi karşılama töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, atlı birlikler eşliğinde tören alanına gelen Tshilombo’yu Külliye girişinde karşıladı.

Cumhurbaşkanlarının yerlerini almasının ardından iki ülkenin milli marşları çalındı. Konuk Cumhurbaşkanı Tshilombo, tören kıtasını 'Merhaba asker' diyerek selamladıktan sonra iki ülkenin heyetleri cumhurbaşkanlarına takdim edildi. Erdoğan ve Tshilombo, Külliye merdivenlerinde gazetecilere poz verdikten sonra resmi karşılama töreni tamamlandı.

aw412326-16.jpg

Karşılamada Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, Ankara Valisi Vasip Şahin de yer aldı.

Baş başa ve heyetler arası görüşmelerin sonrasında iki ülke arasında yapılan anlaşmalar imzalanacak ve ortak basın toplantısı düzenlenecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.