Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehir Hastaneleri Hayata Geçiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehir Hastaneleri Hayata Geçiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Ümraniye'de katıldığı bir hastahane açılış töreninde yaptığı konuşmada sağlık alanında yapılan çalışmalara dair önemli bilgiler verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Ümraniye'de katıldığı bir hastahane açılış töreninde konuştu. 2002 yılında parası ve sigortası olmayanların sağlık hizmeti almasının hayal olduğunu söyleyen Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Sosyal Sigorta Kurumu'nun (SSK) başında olduğu zamanı araştırın dedi. Cumhurbaşkanı ayrıca Şehir Hastaneleri'nin hayata geçirildiğini ifade etti.

Bayanlara hakaret etmenin siyasette prim yapmadığını hizmetin yaptığını söyleyen Erdoğan, vatandaşın acil servislerde can çekiştiği, doktorun verdiği ilacı alamadığı dönemleri çok iyi bildiğini söyleyerek Türkiye'nin o günlerden bu zamanlara geldiğini ifade etti. İstatistik veren Cumhurbaşkanı 617 olan ambülans sayısının 5 bin 855' çıkarıldığı, helikopter ambülans olmadığını ancak şu an var olduğunu ve terör bölgelerinde kullanılmak üzere zırhlı ambulans alındığını söyledi. Erdoğan ayrıca hastahaneleri koğuş odaları olmaktan çıkardığını söyleyerek, 2002'ye kadar 1078 hastahane yapıldığını kendilerinin 13 yılda 3 bin 228 hastahane inşa ettiklerini ifade etti.

Şehir hastaneleri hayata geçiriliyor

Hayalinin gerçekleştiğini söyleyen Erdoğan, Şehir Hastaneleri'nin hayata geçirildiğini söyleyerek, bu hastanelerden her şeyin olduğunun altını çizdi. Her şehrin merkezinde bir Şehir Hastanesi olacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı, Çekmeköy'deki eski uçak pistine hastane kurulduğunun müjdesini verdi. Ne aldatan ne aldanan olacaklarını söyleyen Erdoğan, ihale süreci içerisinde olan 14 Şehir Hastanesi'ni 2018'de tamamlayacaklarını belirtti.

Pensilvanya'ya mesaj gönderdi

Devlet içerisinde devletin olmayacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, isim vermeden Fethullah Gülen'i kast ederek 1999 yılında Pensilvanya'ya kaçtığını söyledi. Gülen'in orada devleti nasıl ele geçireceğini tasarladığını söyleyerek, suçsuz olması halinde Türkiye'ye gelebileceğini ama gelemediğini söyledi.

Bir kısmı cezaevinde bir kısmı farklı ülkelerde

Cemaat mensuplarının bir kısmının tutuklanarak cezaevine konulduğunu belirten Erdoğan, bir kısmının da farklı ülkelerde olduğunu söyledi. İnlerine gireceğiz dediğini hatırlatan Cumhurbaşkanı; "Girdik, giriyoruz, girmeye devam edeceğiz. Bizim devletimiz Türkiye Cumhuriyeti devletidir. İllegal terör yapılanmalarına bu ülkede müsaade edilmeyecektir." şeklinde konuştu

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.