Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türk Malı ibaresi artık dünyanın dört bir yanında"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türk Malı ibaresi artık dünyanın dört bir yanında"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 75’inci Genel Kurulu’nda önemli açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türk Malı ibaresi artık dünyanın dört bir yanında kalitenin sembolü haline gelmişse, bu başarının altında sizlerin imzası vardır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları;

TOBB’un 75’inci genel kurulunun ülkemiz ve iş dünyamız için hayırlara vesile olmasını Allah’tan diliyorum. Burası üretimin ticaretin, istihdamın, Türkiye ekonomisinin tamamının temsil edildiği bir çatı. Ekonomi başta olmak üzere ülkemizin geleceğine ilişkin hemen her konuda iş dünyamızla istişare etmeye özen gösterdik. Aldığımız tüm kararların; ortak aklın, vicdanın ürünü olması için gayret gösterdik. Ankara ve tüm şehitlerimizde iş dünyamızın çatısının genel kurullarına, ödül törenlerine ve diğer etkinliğine katılarak yol arkadaşlığımızı güçlendirdik. Her vesileyle ülkemizin sorunlarını, taleplerini konuştuk, tartıştık.

Türkiye’yi 2023 hedeflerine yine birlikte ulaştıracağız. İş dünyamız kendini geleceğe ne kadar hızlı hazırlarsa, biz de o hedeflerimize o derece çabuk varırız. Sizlerin azmi, çalışkanlığı dirayeti ve kabiliyetiyle önümüze çıkartılan engelleri birer birer aşarak hedeflerimize doğru yürümeye devam ediyoruz. Sizler ürettiğiniz, istihdamı artırdığınız, ihracatı yükselttiğiniz, yatırımlarınıza devam ettirdiğiniz sürece Allah’ın izniyle bu ülkenin ve milletin önünde kimse duramaz.

Türk Malı ibaresi artık dünyanın dört bir yanında kalitenin sembolü haline gelmişse, bu başarının altında sizlerin imzası vardır.

Bir kez daha Türkiye’nin büyümesi, güçlenmesi, zenginleşmesi mücadelesine katkı veren her bir kardeşime teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz 17 yıldaki istikrar ve güven ikliminde gerçekleştirdiğimiz bu başarılar bize önümüzdeki dönemde çok daha büyük başarılara imza atabileceğimize işaret ediyor. Türkiye’yi 2003’ten 2018’e kadar yılda 5,6 büyütme başarısını birlikte gösterdik. Her ne kadar döviz kurundaki dalgalanma sebebiyle biraz gerilemiş de olsa milli gelirimizi üç kattan fazla arttırmayı birlikte başardık. İhracatımızı 169 milyar doların üzerine beraberce çıkardık. Turizmde 46 milyon turist sayısına birlikte ulaştık. Birileri borçlanma rakamları üzerinden fırtına koparmaya çalışıyor. Bunun farkındayız. Kamu borç stokumuzun milli gelirimize oranı yüzde 13,7 düzeyindedir. Göreve geldiğimizde yüzde 60’ın üzerindedir.  Mayıs 2013’te IMF’ye olan borcu herhalde sıfırlamayı bir kenara koymak mümkün değildir.

BU ZAFERİ BERABER KAZANACAĞIZ

Bazı sirk cambazları bu konuyla ilgili bile döviz rezervi için gayri samimi açıklamalar yapmak suretiyle olumsuz hava oluşturmanın gayreti içindeler. Türkiye’yi kur, faiz, enflasyon sarmalına hapsetmek isteyenlere karşı bu zaferi beraber kazanacağız.

Son dönemde ardı ardına ülkemize ve milletimize kurulan tuzakların sebebi, ülkemize siyasi olduğu kadar ekonomik olarak da diz çöktürmektir. Seçimin birkaç ay öncesinde, patates soğan meselesini ne ile izah edeceğiz? Bunların hepsi siyasi müdahale anlayışı değil midir? Bütün bunların hepsinin nasıl çürütüldüğünü, o depolardan, ambarlardan nasıl çöplüklere götürüldüğünü hep birlikte gördük. Bunların ne adına, ne mesajlar verilmek istendiğini de hep birlikte milli bir mesele olarak görmeye mecburuz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.