Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Mısır açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Mısır açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamada bulundu. 

Mısır'la başlatılan diplomatik temasa ilişkin ilk değerlendirmeyi yapan Erdoğan, "Gönlümüz ister ki Mısır'la olan bu süreci çok daha güçlü bir şekilde devam ettirelim" dedi. Erdoğan, kademeli normalleşme sürecinde alınan kararların da uygulanmaya devam edeceğini kaydetti.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

(Mutasyonlu virüsün yayılımı) Tüm dünyada olduğu gibi bizde de böyle bir sıkıntı var. (Kademeli normalleşme adımları) Şartları zorlayacağız. Aldığımız kararların arkasında durmaya çalışacağız.  Çin'den de ikinci bir paketin gelmesi söz konusu olabilir. Mutabık kalırsak bir 50 milyon daha Çin'den alabiliriz. Ama risk olursa süreci devam ettireceğiz. 

1104870.jpg

MISIR'LA GÖRÜŞMELER

Mısır'la istihbari ve ekonomik işbirliği zaten devam ediyor. Bunun en üst düzey değil de bir tık altında devam ediyor. Gönlümüz ister ki Mısır'la olan bu süreci çok daha güçlü bir şekilde devam ettirelim. Onun için de yapılan bu istihbari,  diplomatik, siyasi görüşmeler netice verici olduktan sonra biz bunu çok daha ileri kademelere taşırız. Mısır halkını Yunanistan'ın yanına yerleştirmek söz konusu değil. Olması gereken yerde görmek isteriz. Hatta daha ileri gidiyorum. Suudi Arabistan'ın şu anda Yunanistan'la ortak tatbikata girmesi bile bizi üzmüştür. Burada yine Suudi Arabistan yetkilileriyle ayrıca görüşeceğiz. Bu böyle olmamalıydı, olmamalıdır diye düşünüyoruz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.