Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki! "Sende o iman, o inanç yok!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki! "Sende o iman, o inanç yok!"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Bu ülkede “Hayatımda hiçbir sözden tiksinmedim şehitler ölmez vatan bölünmez’den tiksindiğim kadar” diyebilecek seviyede alçalabilen ve şu anda CHP milletvekili sıfatıyla Meclis’te yer alabilen kişiler var. Aynı kişi, bugün Suriye’ye savaş açsak banko Esad’ı tutarım diyerek ülkemizin yürüttüğü mücadeledeki safını yıllar önce belirtmiştir. CHP Genel Başkanı’nın “Söz veriyorum biz gelirsek şehitler tepesi boş kalacak” ifadesi de bu zihniyetin bir yansımasıdır. Bu kişinin şehitlik kavramı ve şehitler tepesinin ne anlama geldiğini bilmediğini görüyorum. Çünkü bilmeden söylüyorsa en fazla cehaletini sergilemiş olur. Fakat şehitliğin ne olduğunu, şehitler tepesinin neyi ifade ettiğini bilerek bu sözü söylüyorsa ortada gerçekten vahim bir durum var demektir. 3 ayetteyse doğrudan doğruya Allah yolunda canını feda edenleri tarif etmek üzere şüheda ifadesi yer alır. Bakara Suresi’nin 54’üncü ayetinde yer alan “Allah yolunda öldürülenlere sakın ölüler demeyiniz. Zira onlar diridir fakat siz bilemezsiniz” Bu emri ilahi hiçbir şüpheye yer vermeyecek şekilde şehadetin anlamını bizlere gösteriyor. Bu konuda peygamber efendimiz hadislerinde şehidin bütün günahlarının affedileceği, kabir azabı çekmeyeceği, cennete ilk girenlerden olacağı gibi müjdeler de var.

SEN PARTİNİN GEÇMİŞİNDEN BİLE BİHABERSİN BAY KEMAL

Ülkemizin ve milletimizin bağımsızlığı, geleceği için mücadele ederken hayatını kaybeden herkes, cephede son nefesini veren herkes şehittir. Askerimizin, polisimizin, jandarmamızın şüheda makamına yükseldikleri konusunda en küçük bir şüphemiz yoktur. Ben bir şey daha söylüyorum. Bay Kemal, sen kendi partinin geçmişini dahi bilmiyorsun. İkide bir bu partinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk diyorsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Çanakkale’de askerlerimize ne diyordu? “Ben sizlere ölmeyi emrediyorum” diyordu. Bay Kemal, sen partinin geçmişinden bile bihabersin. Biz bu şehitleri ta Uhud’da verdik, Hendek’te verdik, Selçuklu’da verdik, Osmanlı’da verdik, cumhuriyet döneminde Çanakkale’de verdik. Bundan sonra da vermeye devam edeceğiz Bay Kemal. Ama sen şehadeti, şehitliği bilmezsin. Bunu anlaman mümkün değil. Çünkü sende o iman, o inanç yok.

Bunlara verilecek en güzel cevabın; tüm gücümüz ve imkanlarımızla yürüttüğümüz mücadeleyi zafere ulaştırmak olduğunu biliyoruz. Ülkemize göz diken DEAŞ’ı PKK’yı FETÖ’yü tüm terör örgütlerini nasıl durdurduysak zalim rejimi de aynı akıbete uğratacağız. Gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Ankara İl Teşkilatımız, ülkemizin ve partimizin tüm zorlu mücadelelerinde güçlü şekilde yanımızda yer alarak vefasını ortaya koymuş bir teşkilattır. 15 Temmuz’da milletimizle birlikte yazdığınız destek sizi aynı zamanda gazi bir teşkilat yapmıştır. Rabbime bana sizler gibi dava arkadaşları verdiği için ne kadar hamd etsem azdır. Türkiye’nin ikinci büyük şehri ve başkenti olan Ankara’yı ne kadar sağlam tutarsak diğer şehirlerimizde o kadar rahat oluruz. Sizlerden çok daha fazla gayret göstermenizi istiyorum. Ve sizlerden çok daha fazla üye kaydı bekliyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.