Cumhurbaşkanı İzmir’de, İzmirli Cumhurbaşkanı’nda!

Cumhurbaşkanı İzmir’de, İzmirli Cumhurbaşkanı’nda!

Ali Eyce yazdı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gelişi, İzmir’de, İzmir AK Parti teşkilatında büyük bir heyecan yarattı.

MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Bilal Saygılı’nın yaptırdığı caminin açılışını ve sonrasında Cuma namazını kılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sonraki durağı Genel Başkanı olduğu partisinin İzmir İl Başkanlığı olacak. Son durak ise Kiraz’da, Kirazlılarla birarada.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmirlilere ve parti teşkilatına İl Başkanlığı’nın önünde oluşturulacak kürsüden hitap edecek. Şüphesiz ki, Dünyü, Türkiye için olduğu kadar, İzmir içinde büyük mesajları olacaktır.

Her seçimde İzmir’in metropolünde kaybedip, çevre ilçelerde kazanan AK Parti’de tek hedef, 2023 seçimlerinde metropol belediyeler.

Yaklaşan AK Parti kongrelerine doğru muhtemelen Mart veya Nisan gibi yapılacak İzmir kongreleri de, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İzmir’e gelişini AK Parti İzmir teşkilatı açısından daha önemli kılıyor.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin de mesaisinin ve projelerinin büyük bölümünü, yaklaşan kongreye doğru, partinin 17 yıllık İzmir geçmişinde çeşitli kademelerde görev almış, şimdilerde uzak duran, küskün, kırgın olanların ziyaretleri alıyor. 

Her siyasi partide olanlar, AK Parti’de de, İzmir’de de oluyor.

Seçilmeyi bekleyen seçilemeyince, görev almayı bekleyen görev alamayınca ama sözlü, ama eylemli klasikleşen tepkisini veriyor.

AK Parti de hiç vefa kalmamış, il ve ilçe teşkilatlarında görevde olanlar hiç vefalı davranmıyor izlenimi yaratmaktan başka bir zemini olmayan, ‘Ah de Vefa. Veda değil Vefa’ etkinliği gibi.

İzmir, sadece AK Parti için değil, diğer siyasi partiler içinde gerçekten seçilmesi ve seçmeni elinde tutması zor bir şehir.

Etnik yapısının çeşitliliği, hemşericilik yapısının karmakarışık olması, her geçen gün darlaşan ekonomik büyümesinin paylaşılmasındaki dengesizliği İzmirlileri de,  tutarsız, kararsız ve sürekli beklenti içinde bırakıyor.

AK Parti’nin iktidarda olan parti olması da ise, özelikle beklentileri daha büyütüyor.

İzmirlilerin AK Parti’den çok büyük beklentileri olabilir ama AK Parti’nin de İzmirlilerden, İzmir teşkilatından beklentisi var.

Yerelde de iktidar olmak.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.