Cumhurbaşkanı Onayıyla Yeni Yatırım Hamlesi

Cumhurbaşkanı Onayıyla Yeni Yatırım Hamlesi

Lojistik açıdan Türkiye’nin en avantajlı bölgesi olan Kuzey Ege’de, Bergama İlçesinde kurulacak Batı Anadolu Serbest Bölgesinin onay süreci, 7 Eylül 2021 tarih ve 4482 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile tamamlanmış oldu.

Karar, 8 Eylül tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. BASBAŞ, 2021 sonuna kadar gerekli tüm prosedürleri tamamlayıp, 2022 başından itibaren bölgeyi yatırımcılar için hazırlamaya başlayacak.

-006.jpg

Batı Anadolu Serbest Bölgesi, İzmir’in Bergama İlçesi’nin Aşağıkırıklar mevkiinde 2.3 milyon metrekare alan üzerinde kurulacak. Serbest bölge, Batı Anadolu Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş. (BASBAŞ) tarafından kurulacak ve 30 yıl süreyle işletilecek.

Türkiye’nin 19. serbest bölgesi olacak Batı Anadolu Serbest Bölgesinin, İzmir’de yeni bir yatırım hamlesi başlatacağını ve Kuzey Egenin talihini değiştireceğini belirten BASBAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler, “Projenin onay sürecinin tamamlanmasında emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Ak Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Serbest Bölgeler Genel Müdürü Emel Emirlioğlu ve bürokratlarına, projeyi sahiplenen Aşağıkırıklar Köyü Muhtarı, azaları ile tüm Bergama halkına ve projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız. Batı Anadolu Serbest Bölgesi, tüm beklentileri karşılayacak şekilde hızla hayata geçirilecek ve sağlayacağı ekonomik fayda ile Kuzey Egedeki işsizliği bitirerek ekonomik refahı yükseltecektir” dedi.

2021 sonuna kadar gerekli tüm prosedürleri tamamlayıp, 2022 başından itibaren bölgeyi yatırımcılar için hazırlamaya başlayacaklarını söyleyen Dr. Faruk Güler, tam kapasiteye ulaştığında 20 bin kişiye doğrudan istihdam sağlayacak Batı Anadolu Serbest Bölgesinin, yıllık 4 milyar doların üzerinde ticaret hacmi ve 2 milyar doların üzerinde ihracat sağlayacağını vurguladı. Ege Serbest Bölgesinde olduğu gibi Bergama’ya da, katma değerli üretim yapan ve yüksek istihdam kapasitesi olan firmaları çekmeye önem vereceklerini belirten Dr. Güler, şunları söyledi: “1915 Çanakkale Köprüsü 2022 yılında tamamlanıyor. İstanbul-İzmir Otoyolunun Soma kavşağı ile Bergama’ya bağlanmış olması ve Kuzey Ege Otoyolunun tamamlanmış olmasının yanı sıra Aliağa’daki limanların varlığı ile Bergama lojistik açıdan son derece avantajlı bir bölge haline gelmiştir. Çandarlı’ya kurulacak Kuzey Ege Limanı’nın da bitmesi ile Batı Anadolu Serbest Bölgesi, Avrupa’ya en kısa ve hızlı kara ve deniz bağlantısına sahip bölgesi olacak. Kuzey Ege Limanı, Türkiye’nin en büyük transit limanı olacağı için tüm dünyadan ülkemize ve ülkemizden tüm dünyaya deniz yolu taşımacılığının merkezinde yer almış olacağız. Bu da Ege’nin üretim avantajlarını kullanarak üretimlerini dünyaya satmak isteyen global firmalara büyük bir avantaj sağlayacaktır. Serbest Bölgemizin ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederim.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.