Cumhurbaşkanı’nın çağrısına İzmir’den cevap

Cumhurbaşkanı’nın çağrısına İzmir’den cevap

Ege Toplumsal Düşünce ve Gelişim Platformu, sosyal sorumluluk amacıyla alışılmadık bir iftar organizasyonuna imza attı.

Platformun Güzelbahçe’deki 3 katlı merkez binasının bahçesinde düzenlenen iftarda sadece gevrek, hurma, su ve ayran vardı. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı yemek, yapılan çay servisiyle sona erdi.

Her Ramazan ayında lüks otellerde verilen iftarlar tartışma konusu oluyor. Başta siyasetçiler olmak üzere kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerin 5 yıldız otellerin, ultra lüks sofralarından paylaştıkları iftar fotoğrafları, Ramazan’ın ruhuna yakışmadığı gerekçesiyle eleştiriliyor.Ancak bu kez İzmir’de tam da Ramazan’ın mesajını ileten güzel bir iftar organizasyonu vardı. Ege Toplumsal Düşünce ve Gelişim Platformu’nun Ümmet İftarı geleneğini yaşatmak amacıyla organize ettiği iftar programı büyük ilgi gördü. İzmir’in birçok ilçesinden gelen vatandaşların yanı sıra siyaset ve iş dünyasının önemli isimlerinin katıldığı iftarda, konuklara sadece gevrek, hurma ve ayran ikram edildi.Dernek bahçesinde hafif yağan yağmurun altında gevrek ve hurma ile iftarlar açıldı. Platform Başkanı Cem Kavur, hem Ümmet İftarı geleneğini yaşatmak hem de israftan kaçınmanın önemine vurgu yapmak amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.

İSRAF SOFRALARI TEPKİ ÇEKİYOR

Ramazan coşkusu bir eğlence ve şatafat gösterisine dönüşmemeli diyen Kavur, “Hurma, su, ayran ve simitle gerçekleşen iftarımızın amacı hiç iftar yapamayan veya pek az iftarla oruç tutan insanlarımızla empati yapmaktır. Biz bu akşam bu arkadaşlarımızla o insanları hatırladık. İsraftan kaçındık. Buradaki insanlar sadece ertesi günkü ibadetlerine güç olsun diye karınlarını doyurdular. Maalesef iş ve siyaset dünyamız zaman zaman Ramazanın bereketine aldanarak yeme içme konusunda iftar ve sahurları bazen israf sofralarına dönüştürüyor. Toplumun tepkisini çekiyorlar. Biz buna karşıyız. Bu yüzden farklı gelir gruplarından insanları aynı mütevazi sofrada buluşturduk. Sosyal statüleri farklı da olsa Müslümanların bir ve beraber olabileceğini, olması gerektiğini ortaya koyduk.​İslam coğrafyalarında yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek son bulması için dua ettik. Dostlarımızın ilgisi ve yoğun katılımı bizleri çok mutlu etti. Dernek olarak zaten amacımız toplumda farkındalığı arttırmak. Ayrıca derneğimizin iftarlık yemek ve çeşitli gıda yardımları da Ramazan ayı boyunca devam edecek” diye konuştu.

DİYANET UYARMIŞTI

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bu yılki Ramazan ayının temasının “hak” kavramı olduğunu belirterek “Her sene diyoruz ki Ramazan bizi değiştirmeye geliyor, biz Ramazanı değiştirmeyelim. Tüm vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyorum. Biz, Ramazan’ı bir eğlence, şatafat ayına dönüştüremeyiz” demişti

CUMHURBAŞKANI’NIN SÖZLERİ ETKİLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan ayında kurulan lüks iftarlar konusunda uyararak, "5 yıldızlı otellerde lüks iftarlar falan onlar Ramazan ayının idrakine varamamak demektir. Ramazan asla zenginlerin birbirlerini en lüks sofralarda ağırladığı bir ay değildir. Tam tersine Ramazan bu sofraların esas sahiplerine, asıl hak edenlerine açılması gereken bir aydır" demişti. Cumhurbaşkanı’nın bu uyarısı siyaset dünyasında etkili oldu. Ümmet iftarına özellikle AK Partili siyasetçiler yoğun ilgi gösterdi.

KATILIM YÜKSEKTİ

İftara katılan isimler de bir hayli dikkat çekiciydi. 24. Dönem AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, AK Parti önceki dönem İl Başkanı Ömer Cihat Akay, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Ayşe Neşe Edebali, Ak Parti Milletvekili adaylarından Müjde Çelik, AK Parti İzmir İl Yöneticisi Mehmet Tozlu, AK Parti Aliağa Belediye Başkan Adaylarından ve Yeni Şakran Eski Belediye Başkanı İbrahim Ethem Yorulmaz, Batı Koop Genel Başkanı Halil Kurt, Konyalılar Federasyonu Genel Başkanı Yusuf Devebacak ve bağlı dernek başkanları,  Kızılay Ege Bölge Müdürü Gökay Gök, AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İmet Tunç, AK Parti Kemalpaşa Belediye Meclis Üyesi Mustafa Köse, Zeybek Otelleri sahibi Ahmet Zeybek, Evladı Fatihan Derneği Başkanı kamber Eren, Girit Mübadilleri Derneği Başkanı Mustafa Bung, İnsan için Umut Derneği Başkanı Menşure Gökçe, İnliceliler Derneği Başkanı Halil Karayıldırım, İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, İZGİDER Başkanı Süleyman Dinçsever ve bir çok siyasetçi iftara katılanlar arasındaydı. 

unnamed-(1)-234.jpgunnamed-310.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.