Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu başlıyor!

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu başlıyor!

TRT Spor Yıldız ve Eurosport’tan canlı yayınlanacak olan 57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, canlı yayınlanacak ve 100’e yakın yerli-yabancı medya mensubu tarafınfan yerinde takip edilecek.

Dünyanın en önemli bisiklet takımlarından bazılarına ve dünyaca ünlü bisikletçilere ev sahipliği yapacak 8 etaplı 57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, bisikletçiler Bodrum’dan İstanbul’a 8 günde 1303 kilometre mesafe kat edecek. TRT Spor Yıldız ve Eurosport’tan canlı yayınlanacak, bant yayınlar ve özel içeriklerle yaklaşık 700 milyon haneye ulaşacak organizasyonu, 100’e yakın yerli-yabancı medya mensubu da yerinde takip edecek.

Ülkemizin en önemli spor tanıtım markalarından biri olan Tour of Türkiye’nin basın toplantısı ise T.C Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü - Vali Bilal Şentürk, Muğla Valisi Orhan Tavlı, ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu’nun katılımıyla Bodrum’da gerçekleştirildi.

“Organizasyonumuzun başarıyla geçmesini diliyorum”

T.C. Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü – Vali Bilal Şentürk, basın toplantısında şu şekilde konuştu:

“Uluslararası alanda çok büyük bir organizasyon olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 57.sini yaşamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemizin her bölgesinin kendine has güzellikleri mevcut. Doğasıyla, tarihiyle, geçmişiyle, doğal çeşitlilikleriyle çok özel bir yerdeyiz. Bu organizasyon, iki kıtayı birleştiren İstanbul'da sona erecek. Sayın Cumhurbaşkanımız, iki kıtayı 2 noktadan birleştirdi. TUR’umuz da hem 1915 Çanakkale Köprüsü'nden hem 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden hem de Avrasya Tüneli'nden geçecek. Tüm sporcular ve misafirlerimiz için çok farklı ve güzel bir tur olacak." ifadelerini kullandı.

57-cumhurbaskanligi-turkiye-bisiklet-turu-basin-toplantisi-2.jpg

Şentürk, Anadolu coğrafyasının tarih boyunda insanlığın cazibe merkezi olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Çok kıymetli olan şey paylaşılırken zorlanılır ancak bizim kültürümüz güzelliklerin paylaşıldıkça arttığını kabul ediyor. Üzüntüler ise paylaştıkça azalıyor. Bu güzelliklere ev sahipliği yapan ülkemizde her zaman uluslararası organizasyonlar düzenlemek istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın, sporun hangi branşı olursa olsun hepsine çok ciddi destekleri var. Her alandaki destekleri hem sporculara hem de sportif altyapıya yönelik oldu. Son 10 yılda en küçük yerleşim yerlerinde bile daha önce olmayan sportif yatırımlar oldu. İnsanımız için her türlü sportif altyapıyı hazırlayıp onun en etkili şekilde kullanılmasını istiyoruz. Bu tesislerin hem kendi insanımız hem de uluslararası organizasyonlar tarafından tüm dünya ölçeğinde kullanılmasını arzu ediyoruz. Bu vesileyle hem ülkemizin tanıtımına hem de ekonomik, sosyal ve kültürel alanda gelişimine katkı sağlanacak."

Bilal Şentürk, TUR’a birçok ülkeden sporcuların katılacağına değinerek, "Yeni Zelanda'dan dahi katılımcılar var. Dünyanın her yerinden bu güzellikleri yaşamaya gelen sporcular var. Bu organizasyonun her aşamasında başta Türkiye Bisiklet Federasyonumuz olmak üzere heyecanı görüyoruz. Devletimiz de başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, bakanlıklarımızın, valilerimizin, belediyelerimizin, kaymakamlıklarımızın ve halkımızın sahiplendiği bir organizasyon oldu. Yarım yüzyılı geçti. Bundan sonra da daha da kapsamlı turlarla zenginleşmesini diliyorum." açıklamasında bulundu.

Tavlı: "Turun ilk etabına ev sahipliği yapmanın onurunu ve heyecanını yaşıyoruz"

Sözlerine, "Muhteşem doğası, eşsiz koyları, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle dünyanın buluşma ve tercih noktası Muğla'mıza hoş geldiniz." diyerek başlayan Muğla Valisi Orhan Tavlı, "57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun ilk etabına Muğla olarak ev sahipliği yapmanın onurunu ve heyecanını yaşıyoruz." dedi.

57-cumhurbaskanligi-turkiye-bisiklet-turu-basin-toplantisi-1.jpg

Tavlı, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Her bölgesinde buram buram tarih kokan, tarihteki kadim medeniyetlerin izlerini taşıyan, antik çağlardan bu yana pek çok medeniyetin hüküm sürdüğü Muğla'mız adeta bir açık hava müzesidir. İlimiz, pek çok ulusal ve uluslararası spor müsabakalarına başarı ile ev sahipliği yapmakta. Muğla’da spor turizminin yaygınlaştırılması ve her türlü spor organizasyonun 4 mevsim yapılması için tüm kurum ve kuruluşlarımızla, özel sektörümüzle, odalarımızla ve sivil toplum kuruluşlarımızla gereken desteğe hazırız. Muğla'mız muhteşem doğal güzellikleriyle bisiklet konusunda da dünyanın en önemli şehirlerinden birisi olması için Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanımızla omuz omuza çalışmaktayız. Bisikletle ilgili sürdürdüğümüz çalışmalarla Muğla'mız bisiklet şehri olmak ve Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı'nda yer almak için emin adımlarla ilerlemekte."

Muğla'da antik kazılarla kültür turizminin hız kazandığını vurgulayan Vali Tavlı, "100'den fazla antik kente sahip Muğla'mızda şu anda 25'ten fazla kazı alanı var. Bununla kültür turizminin alt ve üst yapısının ihyasıyla ilgili çalışmalar yapılıyor. Bu antik kentleri ayağa kaldırmakla turizmle birlikte olacak. Tarihinde ilk kez Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, Bodrum'dan başlayacak. Turumuz, Muğla'nın doğal, kültürel ve tarihi zenginliklerinin tüm dünyaya tanıtılmasına olanak sağlayacak." ifadelerini kullandı.

orman-genel-mudurlugu-ve-turkiye-bisiklet-federasyonu-filizlenme-konulu-fotograf-sergisi-acilisi.jpg

“Çok önemli bir organizasyona imza atacağız”

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Türkiye Bisiklet Federasyonu olarak çok önemli bir organizasyona imza atacaklarını söyleyen Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ise basın toplantısında şu açıklamaları yaptı:

“Hem katılımcı takımların düzeyini artıran hem de yenilenen etapları ile tüm dünyanın gözlerinin Türkiye’ye dönmesini sağlayacak organizasyonumuza desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na ve Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a şükranlarımızı sunuyoruz.

57. yılında ‘Tarihe, Doğaya Saygı’ temasıyla gerçekleştireceğimiz organizasyonumuz için uluslararası tanıtımlarda ‘Tour of Türkiye’ markasını kullanacağız. Bu sayede uluslararası tanıtım gücümüzü artıracağız. Yerli ve yabancı medya kuruluşlarının yarışımıza olan ilgisinden dolayı da çok mutlu ve gururluyuz. Tüm bu kuruluşlara teşekkür ediyoruz.

Yenilenen etaplarımız sayesinde dünyaca ünlü bisikletçilere 8 gün boyunca ülkemizin tarihi zenginlikleri ve doğal güzellikleri eşlik edecek. Ayrıca peloton hem ‘Mega Proje’ 1915 Çanakkale Köprüsü hem de 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçerek Avrupa ve Anadolu’yu pedallarıyla birbirine bağlayacak.

57. yılını yaşayacağımız organizasyonumuzda 1915 yılındaki Anzak Çıkarması’nı durduran 57. Alay şehitlerimize de saygı duruşunda bulunacağız. Edremit (Akçay) – Eceabat etabımızın finiş noktası 57. Alay’ın ebedi istirahatgahı olacak.

Ayrıca yarışımızda Avustralya ve Yeni Zelanda’dan gelecek takım ve sporcuları da ağırlayarak sporun birleştirici gücüne hep birlikte vurgu yapacak, tarihi duyguları birlikte yaşayacağız.

“Caleb Ewan, Sam Bennet ve Nario Quintana gibi yıldız isimler yarışacak”

6 WorldTour, 12 Pro ve 7 Kıta takımının yer alacağı pelotonda üç büyük turda da etap kazanmış ‘Cep Herkülü’ Caleb Ewan ile 2017 yılında TUR’dan dört etap zaferiyle ayrılan ve yine en büyük bisiklet turlarında etap kazanan Sam Bennett’ın yanı sıra hem İtalya Turu’nu hem de İspanya Turu’nu kazanan Nairo Quintana gibi yıldız isimler de yer alacak.

Tour of Türkiye ile ülkemizde bisiklete olan ilgiyi daha da artıracağımıza, bisikletçi olmayı hayal eden çocuklarımızı rol modeli olarak gördükleri sporcularla buluşturacağımıza, bisiklet kültürünü daha fazla insana aktaracağımıza ve ülkemizdeki bisiklet ailesini büyüteceğimize inanıyoruz. Organizasyonumuz için emek veren herkese teşekkür ediyor ve başarılar diliyor, etaplarımızın geçeceği bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızı da Tour of Türkiye’yi yerinde takip etmeye davet ediyoruz.”

57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Hatıra Ormanı için ağaç dikme töreni gerçekleştirildi

Medya mensuplarından yoğun ilgi gören basın toplantısının ardından Bodrum’da “57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Hatıra Ormanı” için ağaç dikme töreni de gerçekleştirildi. Bisikletin fosil yakıt kullanılmayan, çevreci ve küresel ısınmanın önlenmesine çözüm olarak kısa mesafelerde alternatif ulaşım aracı olmasından hareketle Güvercinlik – Meşelik bölgesinde oluşturulan hatıra ormanına, bisikletçilerin kat edecekleri mesafe kadar tohum topu bırakılacak.

Ayrıca basın toplantısı sonrasında Orman Genel Müdürlüğü ve Türkiye Bisiklet Federasyonu iş birliğinde hazırlanan “Filizlenme” konulu fotoğraf sergisinin açılışı da yapıldı.

Organizasyonun genel klasman mayosu bir kez daha turkuaz renkte olacak

Tour of Türkiye, her yıl olduğu gibi bu yıl da lider mayoları ile fark yaratacak. Organizasyonun genel klasman mayosu, yine turkuaz renkte olacak. Böylece Tour of Türkiye’nin kurumsal rengi, yarışın genel klasman lideri olan sporcunun üstünde olacak.

En iyi tırmanışçılar Türk Hava Yolları sponsorluğundaki kırmızı mayoyu giyerken, sprint kapıları arasında en yüksek sürate ulaşacak bisikletçilerin mayosu ise Mosso – Ümit Bisiklet sponsorluğunda, yeşil renkte olacak.

Türkiye Sprintleri prim kapılarını birinci sırada geçen sporcular ise beyaz mayoyu giymeye hak kazanacak. Yarış içinde nötral servis desteği veren Shimano Türkiye bu yıl aynı zamanda Beyaz formanın da sponsoru olacak ve her prim geçişinde ülkemizin doğal güzelliklerine ve tarihi zenginliklerine vurgu yapılacak.

Dünyanın en önemli takımlarından bazıları parkura çıkacak

8 gün boyunca çok üst düzey rekabete sahne olacak 57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun takım listesi ve etap programı şu şekilde olacak:

WorldTour Takımları: Bora – Hansgrohe (Almanya), Israel – Premier Tech (İsrail), Astana Qazaqastan Team (Kazakistan), Lotto Soudal (Belçika), Team BikeExchange-Jayco (Avustralya) Team DSM (Hollanda).

Pro Takımlar: Alpecin – Fenix (Belçika), Team Arkea – Samsic (Fransa), UNO X Pro Cycling Team (Norveç), Drone Hopper – Androni Giocattali (İtalya), Bardiani CSF Faizane (İtalya), Caja Rural – Seguros RGA (İspanya), EOLO – Kometa Cycling Team (İtalya), Euskatel – Euskadi (İspanya), Equipo Kern Pharma (İspanya), Human Powered Health (Amerika Birleşik Devletleri), Burgos BH (İspanya), Team Novo Nordisk (Amerika Birleşik Devletleri).

Kıta Takımları: Bike Aid (Almanya), Wildlife Generation Pro Cycling (Amerika Birleşik Devletleri), Sakarya BB Pro Team (Türkiye), Spor Toto Cycling Team (Türkiye), Saris Rouvy Sauerland Team (Almanya), China Glory Continental Team (Çin), Global 6 Cycling Team (Yeni Zelanda).

10 Nisan : Bodrum - Kuşadası (207 km)

11 Nisan: Selçuk (Efes) - Alaçatı (158 km)

12 Nisan: Çeşme – İzmir (Karşıyaka) (123 km)

13 Nisan : İzmir (Konak) - Manisa (Spil) (147 km)

14 Nisan : Manisa - Ayvalık (192 km)

15 Nisan : Edremit (Akçay) – Eceabat (57.Alay Şehitliği) (205 km)

16 Nisan : Gelibolu - Tekirdağ (135 km)

17 Nisan : İstanbul - İstanbul (136 km)

Tour of Türkiye canlı yayın programı

TRT Spor Yıldız ve Eurosport’un canlı yayınları sayesinde bisiklet tutkunları tarafından büyük heyecanla canlı takip edilecek 57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun canlı yayın programı ise şöyle olacak:

TRT Spor Yıldız:

* 10 Nisan – 16 Nisan tarihleri arasında 13.00 – 14.45 saatleri arasında canlı yayın.

* 17 Nisan 2022 Pazar gününün canlı yayın saatleri resmi iletişim platformlarından kamuoyu ile paylaşılacak.

Eurosport:

* 10 Nisan: 12.15 – 14.00 (Eurosport 1)

* 11 Nisan: 13.00 – 14.45 (Eurosport 1)

* 12 Nisan: 13.00 – 14.45 (Eurosport 1)

* 13 Nisan: 13.00 – 14.45 (Eurosport 1)

* 14 Nisan: 13.00 – 14.45 (Eurosport 1)

* 15 Nisan: 13.00 – 14.45 (Eurosport 1)

* 16 Nisan: 13.00 – 14.45 (Eurosport 2)

* 17 Nisan: 09.30 – 11.30 (Eurosport 1)

Kamu kurumlarından ve sponsorlardan dev destek

Kurumsal destekçi ve sponsor sayısını önceki yıllara göre hayli artıran ve bu alanda büyük bir atılıma imza atan 57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, şu kurum ve kuruluşlardan destek alacak:

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, Turkish Airlines, Shimano, Mosso, TRT, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Radyo D, Lig Radyo ve Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD).

Dünya bisikletinde bir ilke imza atılacak

Her gün yaklaşık 1.000 kişinin bir etaptan diğerine hareket ettiği dev bir açık alan organizasyonu olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, dünya bisiklet camiasında bir ilke de imza atacak.

57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda şampiyonluk ödülleri NFT (Non-Fungible Token - Takas Edilemez/Benzersiz Jeton) formatında takdim edilecek. Etap, Mayo ve Kupa olmak üzere 3 farklı tipte hazırlanacak NFT’ler özel bir pazaryerinde sınırlı sayıda satışa çıkarılacak ve satın alanlara özel haklar tanınacak.

Yenilikçi NFT projesi, Türkiye’nin önde gelen basılı ve dijital kart platformu Mythos Cards(mythos.cards) tarafından üstlenilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.