''Cumhuriyet Gazetesi Türkiye'de Demokrasinin Sesidir''

''Cumhuriyet Gazetesi Türkiye'de Demokrasinin Sesidir''

CHP İzmir milletvekili Mustafa Ali Balbay bugün TBMM genel kurul çalışmalarına geçmeden aldığı bir dakikalık konuşma içinde Cumhuriyet gazetesine ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’a...

CHP İzmir milletvekili Mustafa Ali Balbay bugün TBMM genel kurul çalışmalarına geçmeden aldığı bir dakikalık konuşma içinde Cumhuriyet gazetesine ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’a yönelik gerçekleştirilen saldırılar için şu değerlendirmelerde bulundu:

“Sayın Başkan, sayın milletvekilleri; Genel Başkan Yardımcımız Bülent Tezcan’a yönelik saldırı bu Parlamentoya yönelik saldırıdır, parlamenter sisteme yönelik saldırıdır. Sayın Tezcan Türkiye'nin bir hukuk devleti olması için hem iktidar partisi hem muhalefet partisi yöneticileriyle de görüşmeyi, uzlaşma aramayı büyük bir özveriyle sürdüren bir arkadaşımızdır; saldırıyı şiddetle kınıyorum. Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırı ise kabul edilemez. Cumhuriyet gazetesi Türkiye’yle yaşıttır. Cumhuriyet gazetesi Türkiye’deki her kesimin sesidir. Bugün Adalet ve Kalkınma Partisinin milletvekilleri unutmasınlar ki yakın gelecekte belki de Cumhuriyet onlara da lazım olacaktır.


Çünkü Cumhuriyet, Türkiye’de herkesin sesi olmayı, şiddeti ve nefreti içermediği sürece, herkesin düşüncesini vermeyi şiar edinmiş bir gazetedir.


Adını Atatürk’ün koyduğu bu gazetenin yazarları bir an önce serbest bırakılmalıdır. Gazetenin
yazarlarına yönelik bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bunun, Türkiye'nin geleceğine, demokrasiye çok büyük bir yara açtığını buradan haykırmak istiyorum.


Cumhuriyetçiler, Cumhuriyete gönül verenler, adları değişiktir ama soyadları Cumhuriyettir. “

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.