Cumhuriyet Halk Partisi Bornova İçin Kongre Talebi... 

Cumhuriyet Halk Partisi Bornova İçin Kongre Talebi... 

CHP İzmir İl Gençlik Kolları'nda olaylı kongreden bu yana sular durulmuyor. 

Yapılan Kongre öncesi başkan adayı Mert Anıl Akgül'ü destekleyen bir fotoğraf paylaştıktan bir gün sonra hakkında düşürülmek için istifa toplanan Burak Gülen, tüzüğe aykırı gördüğü nedenlerle düşürülmesine itiraz etmişti. İtiraz ettiği dilekçede istifaların yanlış beyan üzerine toplandığını ve iki kişinin istifasını geri çektiğini ifade eden Gülen, tüzüğe aykırı olan noktalara da dikkat çekmişti. Yazdığı dilekçesinde istifaların kurumsallığa aykırı bir şekilde; yani gece yarısı, il binası dışında ve elden bizzat il başkanı tarafından teslim alındığını iddia eden Gülen, aynı zamanda il gençlik kolları eski başkanı Ozan Uyan'ın aldığı istifaları kayda geçmeden ve il yönetimine bildirmeden düşürme kararını ilçeye bildirdiğini de ifade etmişti. 

Gülen'in ettiği itiraza il yönetiminden habersiz, aynı gün içerisinde ve şahsi olarak ret dönüşünde bulunan Uyan'ın ret için hiç bir gerekçe göstermediği de iddia edilmiş ve reddedilen dilekçenin üzerine gerekçeyi bilmek ve istifaları görmek için Gülen, bir dilekçe daha yazmıştı. Ancak bu dilekçeye Gülen, il başkanlığından hiç bir cevap alamamıştı.

Genel Merkez'den İlginç Cevap: "Muhatap Biz Değiliz!"

Yazdığı itiraza cevap alamayan Burak Gülen, konuyu bir üst yönetim kurulu olan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı'na taşıdı. Yazdığı dilekçede itiraz gerekçelerine değinen Gülen, dilekçeye bir üst yönetim kuruluna itiraz etmesine dayanak olan tüzük maddesini de ekledi. Tüm tüzükü dayanaklara işaret etmesine rağmen Genel Merkez Gülen'in itirazına geri dönmemiş ve "muhatap biz değiliz" şeklinde şaşırtıcı bir cevap vermişti.

Bornova İlçe'den ve Gülen'den Kongre Kartı! 

Hiçbir itiraza geri dönüş alamayan ve muhatap bulamayan Gülen, geçtiğimiz hafta bir dilekçe daha yazdı. Yazılan dilekçede tüzüğün ilgili maddelerine atıfta bulunan Gülen, tüzüğün ifade ettiği gibi acil bir komisyon kurulması ve CHP Bornova İlçe Gençlik Kolları'nın olağanüstü kongreye götürülmesi gerektiğini talep etti. Gülen'e hak ve muhatap arayışında bir destek de Bornova İlçe'den geldi. Tüzüğün gerekliliğinin yerine getirilmesini istediklerini ifade eden ilçe yönetimi, yazılı olarak da talepte bulundu. İlerleyen günlerde yeni il gençlik kolları başkanı Burak Kotan'ın tüzüğe uyuması ve çağrıya onay vermesi bekleniyor. 

İstifada O İsimler Geçmişti!

Bornova Gençlik Kolları Başkanı Burak Gülen hakkında toplanan istifalar sürecinden sonra açıklama yapan il gençlik kolları başkan adayı Mert Anıl Akgül, istifaların ardında disipline sevk edilen Bornova üyesi Gürol Türkmentepe'nin, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat ile geçmiş dönem il başkanı Ozan Uyan'ın olduğunu iddia etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.