Cumhuriyet Halk Partisi Kuşadası  Kadın Kolları'ndan 8 Mart açıklaması!

Cumhuriyet Halk Partisi Kuşadası  Kadın Kolları'ndan 8 Mart açıklaması!

CHP Kuşadası İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Dağlı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. 

Kadınların 8 Mart’ta mücadelenin ve dayanışmanın örgütlü gücünü kutladığına dikkat çeken Başkan Ayşegül Dağlı “Bizim baharımız, 8 Martlarda alanları dolduran kadınların yan yana gelmesiyle başlar” dedi. 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde CHP Kuşadası Kadın Kolları tarafından İlçe Binası önünde bir basın açıklaması yapıldı. Kuşadası İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Dağlı tarafından yapılan açıklamaya İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, Gençlik Kolları Başkanı Simge Mıkıroğlu ile ilçe yöneticileri ve Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in eşi Duygu Gül Günel katıldı. Açıklamasında “Bizim için 8 Mart, sadece eşit ve özgür bir geleceğin iradesi değil, aynı zamanda hak mücadelesi veren tüm kadınlara saygı duruşudur” diyen Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Dağlı, kadınların tarih boyunca toplumsal mücadelenin en ön saflarında yer aldığına dikkat çekti. 

chp-8-mart-(3).jpg

8 MART MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜDÜR 

Sahip olunan her hakta o cesur kadınların payı olduğunu ifade eden Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Dağlı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bundan 164 yıl önce, Amerika Birleşik Devletleri’nde çalışan 40 bin dokuma işçisi kadın, kendilerine dayatılan ayrımcılığı reddetti. Binlerce işçi kadın, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve eşit işe eşit ücret talebi ile grev yaptı. Fabrika kapıları üzerlerine kilitlendi. O sırada çıkan yangında, kapı önüne yığılan barikatları aşamayan kadınlardan 129’u yanarak hayatlarını kaybetti. Bu olay dünyanın her yerindeki kadınların öfkesini örgütledi. Yıllar sonra 1910 tarihinde 2. Enternasyonel’e bağlı Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı’nda 8 Mart’ın ‘Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ olarak anılması kabul edildi. O gün bugündür kadınlar, mücadelenin ve dayanışmanın örgütlü gücünü kutluyor. Her sokakta, her mahallede, her ilçede, her şehirde sesimiz daha gür çıkıyor.” 

chp-8-mart-(1).jpg

HER KADIN EMEKÇİDİR 

Türkiye’de kadınların ekonomik, toplumsal ve özel alanda büyük sorunlar yaşamaya devam ettiğini ifade eden Başkan Ayşegül Dağlı sözlerini şöyle sürdürdü: “İktidar temsilcileri tarafından İstanbul Sözleşmesi’ni savunanlara, 8 Mart’ı kutlayanlara şiddet uygulanıyor, cezalar yağıyor. Kadına yönelik şiddeti protesto etmek için dans eden kadınlara dava açılıyor. Diğer yanda ise kadınlara şiddet uygulayanlar, elini kolunu sallayarak sokaklarda dolaşıyor. İktidar zihniyeti kadınlara ‘itaat et rahat et’ anlayışını dayatıyor.”  İstihdamda tutunabilen kadınların pek çok sorunla karşı karşıya olduğunu ifade eden Başkan Ayşegül Dağlı “Kadının emeğini yok sayanlara haykırıyoruz: Her kadın emekçidir. Kendisinin, çocuklarının, ailesinin ve toplumun geleceği için insanca yaşam kavgası verir. Biz Cumhuriyet Halk Partili kadınlar olarak, bu kavganın da, bu taleplerin de yılmaz savunucularıyız. Bizler, haklı mücadelemizi örgütleyerek tarihe yön verenler olacağız. Emek biziz. Umut biziz. Mücadele biziz. Halk biziz. Halkın iktidarını da bizler kuracağız” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.