‘Cumhuriyet Herkesin İnancının Güvencesidir’

‘Cumhuriyet Herkesin İnancının Güvencesidir’

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, sosyal medya üzerinde paylaşımda bulunup, 2023’e doğru yol aldıklarını belirtti.

Türkiye’de Cumhuriyetin kuruluş yıldönümü her yerde coşku içinde kutlanırken aynı coşkuyu yaşayan Karabağlar’da AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, sosyal medya üzerinde paylaşımda bulunup, 2023’e doğru yol aldıklarını belirterek, “Pozitivizmi, Ateizmi meşrulaştıran bir Laiklik anlayışını değil, her kesin İnancını, İnancına göre yaşamını güvence altına almış bir Cumhuriyet” dedi.

22851768_1485423268161207_1917529851866575767_n.jpg

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun yıldönümü İzmir’de coşku içinde kutlandı. İzmir’in merkezinde ve her ilçesinde ayrı ayrı Cumhuriyet törenleri yapıldı. Cumhuriyetin kuruluşu dolasıyla her kademe yöneticiden Cumhuriyetin kuruluş değerini ve önemi anlatan mesajlarda sabahın ilk saatlerinden itibaren verilmeye başlandı.

Bu Cumhuriyet mesajlarından birisini de AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunarak verdi. Başkan Erten, Cumhuriyetin bütün inançların güvencesi olduğunu altını çizip, 2023 hedeflerine doğru yürümeye devam ettiklerini belirtti.
Başkan Erten’in mesajının tam metni:

CUMHURİYET

Kurtuluş Savaşı'nın doksan dokuz, Cumhuriyetin Kuruluşunun doksan dördüncü Yılını idrak ediyoruz; Kutlu olsun.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bir vatandaşı, bu Milletin bir Ferdi olarak, Milletimin Birlik ve beraberlik içerisinde, yüz sene önce büyük bir Var oluş Mücadelesi, Kurtuluş Savaşından sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni hangi şartlarda kurduğunun bilincindeyim.

"Milletin Hakimiyeti/ Milli İradeyi, Milletin Kuvveti/Milli Orduyu, Milli Sermaye/Kapitalizmin Faizli Sermayesini değil, Milli Ekonomik Güç ve Sermayeyi, Müsbet İlmi/ Cumhuriyetin Temel İdeolojisini, Rejimini, Sistemini, Devleti, Objektif, ilmin esasları üzerinden referans alan ve Cumhuriyetin Yapısını, Doğululaşma, Batılılaşma olarak değil; Muasırlaşma, Çağdaşlaşma; Çağdaş Uygarlıkların Üstüne çıkarma Hedefi olan Türkiye Cumhuriyeti'nin asli kabullerini biliyoruz.

Cumhuriyeti Kurmakla Yetinmeyi uygun görmeyen, Türkiye'yi soyut Cumhuriyet aşamasında dondurmayan Türkiye İdealinin farkındayız.

Milletimizin Kadim Kültür ve Medeniyet Birikimine atıfta bulunan, ona referanslanan, İnsanlık Tarihi içerisinde Devlet olma, Millet olma, büyük bir Kültür, İnanç ve Medeniyetin mensubu olma, bu birikimi Çağdaş dünyada güncelleyip İnsanlığın yararına sunacak bir vizyon ve misyonun sorumluluğunu taşıyan Cumhuriyetten söz ediyoruz.

İki Dünya savaşına sebep olmuş Nasyonalist, Faşist, Enternasyonalist, Sosyalist Rejimlerine öykünmeyen, "İstiklali Tamme/Tam Bağımsızlık" diyen bir Cumhuriyettten söz ediyoruz.

Türkiye'yi Cumhuriyet aşamasında bırakmayan, Milleti esas ve Referans alan, Demokrasiye geçmiş, Özgürlükleri genişletmiş, Hukukun Üstünlüğünü, Adaleti esas almış bir Cumhuriyeti konuşuyoruz.

Pozitivizmi, Ateizmi meşrulaştıran bir Laiklik anlayışını değil, herkesin inancını, İnancına göre yaşamını güvence altına almış bir Cumhuriyet!

İnsanların ekonomik sorunlarını çözmüş, istihdamını sağlamış, açlığını giderip karınlarını doyurmuş, yaşama, çalışma, barınma imkanlarını Sosyal adalet anlayışı ile öne çıkaran bir Cumhuriyet!

Cumhuriyetin Kuruluşunun yüzüncü senesi olan 2023'e doğru yol alıyoruz. Türkiye, Cumhuriyetten Çok Partili Sisteme geçerken, Tam Demokrasi'yi uygulama çabasını gösterirken, buna göre yapılanmalarını gerçekleştirirken bir çok dış müdahale, Askeri Müdahale ve Darbelerle karşı karşıya kalmıştır. İçeride Terör sorunu büyük bir sorun olarak varlığını devam ettirmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti, Milleti ve Devleti ile bütünleşmiştir. Türkiye, Cumhuriyetini, soğuk savaş döneminin Cumhuriyetlerinden birisi gibi yapılandırmamaktadır. 

Son Kullanma Tarihi geçmiş İdeolojilerin Truva Atı olarak olarak kurmamaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti Hedefini 94 sene önce ortaya koymuştur; "Çağdaş Uygarlıkların Üstüne çıkmak!

Ne ile? Yüksek Kültür, Yüksek Medeniyet,San'at İlim ve Sür'at ile...

Türkiye Cumhuriyeti ile ilgili olarak soruyu doğru sormalıyız; Cevabı da doğru vermeliyiz;

TürkiyeCumhuriyeti nedir?

a- Cumhuriyettir.
b- Laik Cumhuriyettir.
c- Demokratik Cumhuriyettir
d-Sosyal Devlettir
e- Hukuk Devletidir.

Doğru Cevap, "Türkiye Cumhuriyeti bir Hukuk Devletidir."

Türkiye Cumhuriyeti'nin esası Hukuk Devleti olmaklığıdır.

Vazgeçilmez nitelikleri Demokrasi, Laiklik, Sosyalliktir. Bu üç nitelik birlikte "olmazsa olmaz" lardandır.

Cumhuriyetin doksan dördüncü senesini kutlarken, Türkiye'nin geçtiği aşamaları, yaşadığı badireleri dikkatle analiz etmeliyiz. Askeri Darbelerden, Sermaye oyunlarından, Dış Müdahalelerden, İdeolojik istismarlardan, 15 Temmuzlardan ders almalıyız.

2023 Cumhuriyetin Yüzüncü Yılını kutlamaya hazırlanırken, Milletin Hakimiyetini esas almış, Milli İradeyi güçlendirmiş, Savunma gücü Yüksek Ordusu ile Dış güvenliğini sağlamış, Kapitalizmın, Sermayenin kıskacından kendini kurtarmış ve Öz Sermayesi ile borçsuz, Güçlü Ekonomisini İnşa etmiş, Doğululaşmamış, Batılılaşmamış, Ortadoğululaşmamış, İdeolojik uçlara savrulmamış,son kullanma tarihi geçmiş ideolojilere savrulmamış, tarikatların, kapalı devre yapıların güdümüne girmemiş;

Doğuya, Batıya, Ortadoğuya örnek, Çağdaş Uygarlığın Üstüne çıkmış Güçlü, Büyük Türkiye Cumhuriyeti'ni İnşa etmek, İhya etmek, Tahkim etmek asli vazifemizdir.

İnsanlık Tarihinde Askerin, Din'in, İdeoloji'nin, Sermaye'nin, Hanedanın, Saltanatın, Krallıkların, Derbeyliklerin, Beyliklerin Hakim olduğu bir çok Yönetim Modeli, Rejimi tecrübe edilmiştir. 20. Yüzyılın Ulusçu, Enternasyonalist Rejimlerini de tecrübe ettik. Cumhuriyetin bir çok değişik uygulamasını da...

Bu gün, İnsan Haklarına Saygılı, Çoğulcu, Demokrasi'yi güçlendirmiş, Hukukun Üstünlüğüne Dayanan Adil, Özgürlükçü, Barışçı, Dayanışmacı, Yapıcı, Uygunlaştırıcı, Değerlileştirici, İleri,  li bir Türkiye Cumhuriyeti Devlet Modeli'nden başka seçeneğimiz yok!. Sadece kendimiz için değil, Tüm insanlık için; Örnek alınsın, Merkeze konsun diye...

Ayrıca,İzmir Karabağlar İlçe Başkanı olarak, İlçemde "İzmir Demokrasi Üniversitesi"nin varlığı, Siyaseti, Evrensel Bakış açısı ile, Müsbet İlim Esasları üzerinden yapma imkanına katkı sağladığı için beni ayrıca mutlu ediyor. Cumhuriyetin 94. yılında Demokrasi Üniversitesi olan Karabağlar, aslında 60 senedir Türkiye'de İslam, Demokrasi, Laiklik, Çoğulculuk, Yeni Düzen, sosyal ve Ekonomik Düzen konularında bir çok Ekolün, Düşüncenin, İdeolojinin de merkezi olmuştur. Türkiye'nin öz değerleri üzerinden özgün düşüncelerin üretildiği Karabağlar, Türkiye Sosyokültürel Çoğulculuğunun da örnek bir merkezidir. İnşallah 2023 yılında, altı sene sonra, İzmir Demokrasi Üniversitesi ile birlikte, Kentsel Dönüşüm Sorununu çözmüş, Sosyokültürel Gelişmesini ileriye taşımış bir ilçe olarak da özel, nitelikli bir örneklik teşkil etme imkanını bulacağız.

Kutlu olsun!

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.