'‘Cumhuriyet’ için mücadelemizi sürdüreceğiz''

'‘Cumhuriyet’ için mücadelemizi sürdüreceğiz''

CHP İzmir Milletvekili Sertel, Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik baskın ve gözaltılar nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Hukukun ayaklar altına alındığı, adaletin yok edildiği sürecin muhalif kesimleri yok etmek için cadı avına dönüştürüldüğünü ifade etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik baskın ve gözaltılar nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Hukukun ayaklar altına alındığı, adaletin yok edildiği sürecin muhalif kesimleri yok etmek için cadı avına dönüştürüldüğünü ifade eden Atila Sertel, şunları söyledi:


“Türkiye’de gazetecilere yönelik baskılar, tutuklamalar hız kesmeden sürüyor. Bir darbe girişiminin ardından hukuk ayaklar altın alınarak, adalet yok edilerek muhalif olan her kesime yönelik baskılar artıyor. 


Cumhuriyet Gazetesi Türkiye’nin köklü bir çınarıdır. Gazeteye geçmişte,  silahlı, bombalı saldırılar olmuştu. O saldırılar bile bizlerin canını bu kadar yakmamıştı. Bu baskılar, gözaltılar toplumu yıldırmak, baskı altına almak ve istedikleri rejimi getirmek içindir. Ancak bizi korkutamazlar, yıldıramazlar. Özgürlükler için, demokrasi için, Türkiye Cumhuriyeti için, ‘Cumhuriyet’ için, Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği vatanımızda bayrağımızın sonsuza dek dalgalanması için mücadelemizi sürdüreceğiz.”
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.